Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

817
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

200
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر برخی ترکیبات طبیعی روی غلظت آنتی اکسیدان تام سرم (TAC) در موش های چاق نژاد NMRI

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 24

چکیده

 چاقی معمولا همراه با کمبود ریزمغذی ها, نتیجه رژیم غذایی ناسالم, فقدان آنتی اکسیدان ها و چربی های غیراشباع از یک طرف و فراوانی چربی های اشباع از طرف دیگر است. استرس اکسیداتیو یک نقش محوری در شروع بیماری های مزمن مرتبط با چاقی دارد. متابولیت های ثانویه مشتق از گیاهان مانند فنل و فلاونوئید تام دارای پتانسیل قوی برای پاک سازی رادیکال های آزاد می باشند. در این مطالعه تاثیر ترکیبات طبیعی مانند تیمول, آکاربوز, تیوفلاوین T و چالکون روی غلظت سرمی آنتی اکسیدان های تام سرم بررسی می شود. در این مطالعه از موش های نر نژاد NMRI استفاده شد. حیوانات به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: گروه کنترل (تحت رژیم استاندارد جوندگان) و گروه تجربی به مدت 8 هفته (تحت رژیم پرکالری) قرار گرفتند. سپس حیوانات چاق به سه گروه شم, چاق و تجربی تقسیم شدند. در گروه تجربی موش ها با ترکیبات تیمول, آکاربوز, تیوفلاوین T و چالکون (12 mg/kg/day) به مدت 8 هفته گاواژ شدند. در پایان دوره تیمار, خونگیری از حیوانات, به منظور بررسی ظرفیت آنتی اکسیدان تام سرم (Total Antioxidant Capacity, TAC) بعمل آمد. ظرفیت آنتی اکسیدانی تام در گروه چاق نسبت به کنترل کاهش, اما در گروه شم سطح TAC نسبت به چاق و کنترل, افزایش نشان داد. در همه گروه های تیمار, سطح TAC افزایش نشان داد, اما این افزایش در گروه چالکون و تیوفلاوین T در مقایسه با دیگر گروه ها معنی دارنبود, ولی در گروه آکاربوز ((P<0.01 و در گروه تیمول (P<0.05) سطح TAC نسبت به دیگر گروه ها افزایش معنی داری نشان داد. این مطالعه نشان داد که ترکیبات طبیعی مشتق از گیاهان مانند تیمول و آکاربوز می توانند در حیوانات چاق باعث افزایش سطح TAC شوند. از آنجا که استرس اکسیداتیو نقش محوری در شروع بیماری های مزمن مرتبط با چاقی دارد, بنابراین می توان از این ترکیبات برای درمان چاقی و افزایش سطح آنتی اکسیدان ها استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جلالوند، فاطمه، یغمایی، پریچهر، ابراهیم حبیبی، آزاده، محمدآملی، مهسا، و کیمیاگر، مسعود. (1391). تاثیر برخی ترکیبات طبیعی روی غلظت آنتی اکسیدان تام سرم (TAC) در موش های چاق نژاد NMRI. زیست شناسی جانوری تجربی، 1(3)، 19-24. SID. https://sid.ir/paper/482330/fa

    Vancouver: کپی

    جلالوند فاطمه، یغمایی پریچهر، ابراهیم حبیبی آزاده، محمدآملی مهسا، کیمیاگر مسعود. تاثیر برخی ترکیبات طبیعی روی غلظت آنتی اکسیدان تام سرم (TAC) در موش های چاق نژاد NMRI. زیست شناسی جانوری تجربی[Internet]. 1391؛1(3):19-24. Available from: https://sid.ir/paper/482330/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه جلالوند، پریچهر یغمایی، آزاده ابراهیم حبیبی، مهسا محمدآملی، و مسعود کیمیاگر، “تاثیر برخی ترکیبات طبیعی روی غلظت آنتی اکسیدان تام سرم (TAC) در موش های چاق نژاد NMRI،” زیست شناسی جانوری تجربی، vol. 1، no. 3، pp. 19–24، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/482330/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا