مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

874
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

534
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آنالیز بیوانفورماتیکی حساسیت زایی پروتئینهای جدید در موجودات تراریخته

صفحات

 صفحه شروع 2847 | صفحه پایان 2855

چکیده

موجودات تراریخته اهمیت, کاربرد و گستره وسیعی در زیست فناوری دارند. گیاهان تراریخته در دهه اخیر به منظور تولید مواد غذایی و مصارف صنعتی رشد و توسعه قابل توجهی داشته اند. چراکه استفاده از گیاهان و محصولات تراریخته با توجه به محدودیتهای افزایش سطح زیر کشت, راه حلی کلیدی پاسخ به تقاضای روزافزون غذا در جهان است. از اینرو ایمنی مصرف محصولات تراریخته یکی از ضروریات مهم به شمار می رود. یکی از مهمترین موارد ایمنی, اطمینان از حساسیت زا نبودن (غیر آلرژن) پروتئین های جدید در موجودات تراریخته است. آلرژی و آلرژن ها حدود یک سوم جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار داده اند. آلرژن پروتئین یا گلیکو پروتئینی است که بوسیله سیستم ایمنی افراد دارای حساسیت شناسایی می شود. تاکنون حدود 1600 آلرژن شناسایی شده اند. آنالیزهای بیوانفورماتیکی یکی از ابزارهای کارآمد و اولیه برای تعیین آلرژنیسیته پروتئین های جدید به شمار می آیند. این کار بوسیله پایگاه های اطلاعاتی آلرژن ها با قابلیت جستجو و محاسبه میزان مشابهت توالی پروتئین جدید با پروتئینهای آلرژن قبلی صورت می گیرد. بر اساس مقررات بین المللی این محاسبه مشابهت در سه سطح توالی کامل, توالی 80 اسیدآمینه ای (دامنه) و توالی 6 تا 8 اسیدآمینه ای انجام می شود. درجه تاثیر و سودمندی آنالیزهای بیوانفورماتیکی آلرژنیسیته موجودات تراریخته جدید, ارتباط مستقیمی با ماهیت و محتوای پایگاه های اطلاعاتی دارد که در تحلیل از آن استفاده می شود. اخیرا تعداد پایگاه های اطلاعاتی آلرژن ها افزایش یافته اند و هر کدام نیازهای خاصی را برآورده می سازند. این پایگاه های اطلاعاتی در حجم داده ها, سازماندهی و قابلیت ها تفاوت دارند. در این مقاله ضمن معرفی اجمالی پایگاه های اطلاعاتی حاوی آلرژن ها, شاملIUIS ,AllAllergy ,AFDS ,Allergome ,InformAll ,AllergoPharma , SDAP,EVALLER ,ALLERDB ,Biopep  آنالیز بیوانفورماتیکی توالی های پروتئینی به منظور بررسی آلرژنیسیته با استفاده از این پایگاه ها نیز تبیین گردیده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    الهیاری فرد، نجف، مینوچهر، زرین، و موسوی، امیر. (1391). آنالیز بیوانفورماتیکی حساسیت زایی پروتئینهای جدید در موجودات تراریخته. ژنتیک در هزاره سوم (GENETICS IN THE 3RD MILLENNIUM)، 10(3 (پیاپی 38))، 2847-2855. SID. https://sid.ir/paper/484082/fa

    Vancouver: کپی

    الهیاری فرد نجف، مینوچهر زرین، موسوی امیر. آنالیز بیوانفورماتیکی حساسیت زایی پروتئینهای جدید در موجودات تراریخته. ژنتیک در هزاره سوم (GENETICS IN THE 3RD MILLENNIUM)[Internet]. 1391؛10(3 (پیاپی 38)):2847-2855. Available from: https://sid.ir/paper/484082/fa

    IEEE: کپی

    نجف الهیاری فرد، زرین مینوچهر، و امیر موسوی، “آنالیز بیوانفورماتیکی حساسیت زایی پروتئینهای جدید در موجودات تراریخته،” ژنتیک در هزاره سوم (GENETICS IN THE 3RD MILLENNIUM)، vol. 10، no. 3 (پیاپی 38)، pp. 2847–2855، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/484082/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button