Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

751
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

205
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مراحل مختلف نمو میوه بر کمیت و کیفیت اسانس پوست گیاه (.Citrus aurantifolia (Christm Swingle

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 72

چکیده

 به منظور بررسی اثر زمان برداشت بر کمیت و کیفیت اسانس پوست میوه مکزیکن لایم (.Citrus aurantifolia (Christm Swingle آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادقی در سه تکرار طی خرداد تا مهرماه 1391 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی حسن آباد شهرستان داراب انجام شد. به همین منظور از میوه های گیاه طی سه مرحله: خرداد, تیر و مهر ماه برداشت و سپس پوست میوه ها خشک و اسانس گیری به روش تقطیر با آب صورت گرفت. ترکیبات تشکیل دهنده اسانس ها بوسیله دستگاه های کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنجی جرمی (GC/MS) مورد تجزیه و شناسایی قرار گرفتند. نتایج بررسی ها نشان داد که تاثیر مراحل مختلف برداشت بر بازده اسانس لایم در سطح 1 درصد معنی دار بود. بازده اسانس بر اساس درصد (w/w) به ترتیب 1.29, 0.64 و 0.76 درصد بود که بیشترین بازده اسانس از مرحله اول برداشت بدست آمد که نسبت به دو مرحله دیگر برداشت اختلاف معنی داری نشان داد. ترکیبات تشکیل دهنده اسانس ها نشان داد که در تمام مراحل برداشت ترکیب های: لیمونن, بتا-پینن, ژرانیال, نرال و گاما-ترپینن ترکیب های عمده اسانس بودند اما بیشترین درصد ترکیبات در مرحله اول برداشت یعنی خردادماه به ترتیب مربوط به لیمونن, ژرانیال و نرال (42, 15.5, 11.9 درصد) بوده که با رسیدن میوه ها درصد این ترکیبات کاهش یافته و بالعکس بتا-پینن و گاما-ترپینن (23.9 و 4.9 درصد) بیشترین ترکیبات در مرحله سوم برداشت یعنی مهرماه بود. بر اساس نتایج بدست آمده بهترین زمان برداشت برای رسیدن به حداکثر بازده اسانس, عملکرد لیمونن, ژرانیال و نرال در خردادماه و برای رسیدن به حداکثر عملکرد بتا-پینن و گاما-ترپینن در مهرماه بوده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    عبادتی اصفهانی، راضیه، حاجی آخوندی، عباس، و مرادی، پژمان. (1394). تاثیر مراحل مختلف نمو میوه بر کمیت و کیفیت اسانس پوست گیاه (.Citrus aurantifolia (Christm Swingle. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، 3(2 (پیاپی 10))، 65-72. SID. https://sid.ir/paper/484771/fa

    Vancouver: کپی

    عبادتی اصفهانی راضیه، حاجی آخوندی عباس، مرادی پژمان. تاثیر مراحل مختلف نمو میوه بر کمیت و کیفیت اسانس پوست گیاه (.Citrus aurantifolia (Christm Swingle. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی[Internet]. 1394؛3(2 (پیاپی 10)):65-72. Available from: https://sid.ir/paper/484771/fa

    IEEE: کپی

    راضیه عبادتی اصفهانی، عباس حاجی آخوندی، و پژمان مرادی، “تاثیر مراحل مختلف نمو میوه بر کمیت و کیفیت اسانس پوست گیاه (.Citrus aurantifolia (Christm Swingle،” اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، vol. 3، no. 2 (پیاپی 10)، pp. 65–72، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/484771/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا