مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,276
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

831
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کلیات رویکرد به غذا و تغذیه در مکتب طب ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 329 | صفحه پایان 337

چکیده

 غذا از اهمیت خاصی در حفظ سلامتی انسان برخوردار است. نیاز به غذا یک نیاز دایمی است تا آنچه را که بوسیله عوامل داخلی و خارجی به تحلیل می رود, جایگزین نماید. بدیهی است برخورداری از تندرستی, بدون داشتن تغذیه صحیح میسر نمی باشد.در مکتب طب ایرانی بر تغذیه صحیح و درمان از طریق غذا تاکید فراوانی شده است, تا آنجا که حکیم بزرگ ایرانی محمد بن زکریای رازی در قرن سوم, اولین و مهم ترین تدبیر درمان را اصلاح یا تجویز رژیم غذایی می داند. در این متون کیفیات و عملکردهای مشخصی برای مواد غذایی و خوراکی مشخص شده است که بعضی با علوم جدید قابل تایید بوده و برای بعضی معادلی در علوم جدید یافت نمی شود. در این مقاله گروه بندی مواد غذایی در منابع طب سنتی ایران به طور دقیق تشریح گردیده و تلاش شده است تا تعاریف طب سنتی ایران, کما بیش با اصطلاحات علم نوین تغذیه همانندسازی گردد. تشابهات مابین این مبحث در مکتب طب ایرانی با طب سنتی چین نیز ذکر شده است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مظاهری، محمد، یاوری، مریم، باباییان، محمود، حاجی حیدری، محمدرضا، برهانی، مهدی، شریفی علون آبادی، احمدرضا، الصاق، مهین، آویژگان، مجید، اسماعیل زاده، احمد، قنادی، علیرضا، و ادیبی، پیمان. (1390). کلیات رویکرد به غذا و تغذیه در مکتب طب ایرانی. طب سنتی اسلام و ایران، 2(4 (پیاپی 8))، 329-337. SID. https://sid.ir/paper/485174/fa

    Vancouver: کپی

    مظاهری محمد، یاوری مریم، باباییان محمود، حاجی حیدری محمدرضا، برهانی مهدی، شریفی علون آبادی احمدرضا، الصاق مهین، آویژگان مجید، اسماعیل زاده احمد، قنادی علیرضا، ادیبی پیمان. کلیات رویکرد به غذا و تغذیه در مکتب طب ایرانی. طب سنتی اسلام و ایران[Internet]. 1390؛2(4 (پیاپی 8)):329-337. Available from: https://sid.ir/paper/485174/fa

    IEEE: کپی

    محمد مظاهری، مریم یاوری، محمود باباییان، محمدرضا حاجی حیدری، مهدی برهانی، احمدرضا شریفی علون آبادی، مهین الصاق، مجید آویژگان، احمد اسماعیل زاده، علیرضا قنادی، و پیمان ادیبی، “کلیات رویکرد به غذا و تغذیه در مکتب طب ایرانی،” طب سنتی اسلام و ایران، vol. 2، no. 4 (پیاپی 8)، pp. 329–337، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/485174/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button