مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,083
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

668
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

سنتز و بررسی اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی مشتقات آلیلوکسی چالکون

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 73

چکیده

 زمینه و هدف: چالکونها ترکیبات طبیعی با اثرات وسیع بیولوژیکی هستند. در این مقاله سه چالکون حاوی آلیلوکسی مشابه بعضی از فلاونوئیدهای پیچیده طبیعی سنتز گردیده و همچنین اثرات ضدمیکروبی آنها بررسی شده است. روش ها: مشتق آلیلوکسی چالکونهای 3a-c از واکنش وانیلین و ایزووانیلین و سالیسیل آلدئید با آلیل برومید و سپس با استوفنون در محیط بازی, در طی دو مرحله سنتز شدند. روش استاندارد دیسک دیفوژن و رقت سازی در آگار برای اندازه گیری اثرات ضدمیکروبی ترکیبات 3a-c روی 3 گونه باکتری گرم مثبت و 2 گونه باکتری گرم منفی و 3 گونه قارچ استفاده شد. اثرات آنتی اکسیدانی آنها با روش DPPH اندازه گیری گردید. یافته ها: چالکونهای 3a-c بصورت کریستال های زرد - نارنجی با بهره %60-70 سنتز شدند. چالکون 3c در غلظت 4 mg قطر هاله 11.7 mmروی P. aeruginosa ایجاد کرد. چالکون 3b با MIC معادل  0.5 mg/mlروی S. epidermidis در غلظتهای2 mg و 4 به ترتیب هاله های 8.8 mm و 16.5 را نشان داد. مقدار MIC برای چالکونهای 3a و3c بالای2 mg/ml بدست آمد. اثرات آنتی اکسیدانی چالکونهای3a , 3b و 3c به ترتیب 31, 28 و 27 درصد بود در ضمن چالکونهای سنتزی اثر ضدقارچی نداشتند. نتیجه گیری: چالکون 3a-c در دو مرحله سنتز شدند و اثرات ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی آنها بررسی گردید. اگرچه چالکونهای 3b و 3c با هم رابطه ایزومری ساختاری دارند, چالکون 3b و 3c بترتیب روی باکتری گرم مثبت و منفی اثر ضدباکتریایی ضعیف اما انتخابی نشان دادند. چالکون 3a هیچگونه اثر ضدمیکروبی نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شهبازی مجرد، جاوید، زرینی، غلامرضا، ناظمیه، حسین، زواره، محمدرضا، خوشکام، زهرا، و عسگری، داوود. (1390). سنتز و بررسی اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی مشتقات آلیلوکسی چالکون. علوم دارویی (pharmaceutical sciences)، 17(1)، 65-73. SID. https://sid.ir/paper/48565/fa

    Vancouver: کپی

    شهبازی مجرد جاوید، زرینی غلامرضا، ناظمیه حسین، زواره محمدرضا، خوشکام زهرا، عسگری داوود. سنتز و بررسی اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی مشتقات آلیلوکسی چالکون. علوم دارویی (pharmaceutical sciences)[Internet]. 1390؛17(1):65-73. Available from: https://sid.ir/paper/48565/fa

    IEEE: کپی

    جاوید شهبازی مجرد، غلامرضا زرینی، حسین ناظمیه، محمدرضا زواره، زهرا خوشکام، و داوود عسگری، “سنتز و بررسی اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی مشتقات آلیلوکسی چالکون،” علوم دارویی (pharmaceutical sciences)، vol. 17، no. 1، pp. 65–73، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/48565/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button