مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,175
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

654
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر دانه گیاهی بزرک (Linum usitatissimum) بر سطح سرمی پروفایل لیپیدی و مالون دی آلدئید خرگوشهای هیپرلیپیدمیک

صفحات

 صفحه شروع 195 | صفحه پایان 204

چکیده

 زمینه و هدف: با توجه به اینکه هیپرلیپیدمی به عنوان یکی از مهمترین عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی مطرح می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر دریافت غذایی دانه گیاهی بزرک (تخم کتان) بر پروفایل لیپیدی و مالون دی آلدئید (MDA) سرم در خرگوشهای هیپرلیپیدمیک صورت گرفت.روش ها: 24 سر خرگوش نیوزلندی نر بعد از طی 2 هفته دوره تطابق (پایه), به مدت یک ماه تحت رژیم غذایی پایه 0.5+ درصد وزنی پودر خالص کلسترول قرار گرفتند. بعد از خونگیری ناشتا از تمامی خرگوشها و اطمینان از ایجاد هیپرلیپیدمی, حیوانات بطور تصادفی به دو گروه کنترل هیپرلیپیدمیک و بزرک تقسیم شده و به ترتیب تحت رژیم غذایی پایه 0.5+ درصد کلسترول و رژیم غذایی پایه 0.5+ درصد کلسترول 7.5 g/kg b.w/day+ دانه آسیاب شده بزرک به مدت دو ماه قرار گرفتند. در پایان ماه اول و دوم نیز از تمامی خرگوشها خونگیری ناشتا به عمل آمد و اندازه گیری سطح سرمی پروفایل لیپیدی و مالون دی آلدئید در کلیه مراحل صورت گرفت.یافته ها: سطح سرمی کلسترول تام, LDL.C و MDA در پایان ماه اول و دوم مداخله در گروه دریافت کننده بزرک در مقایسه با گروه کنترل به ترتیب 34 و 37 درصد (P<0.001), 35 و 38.5 درصد (P<0.001) و 36.3 و 38.5 درصد (P<0.05) کمتر بود. اما تفاوت معنی داری در میزان HDL.C و TG مشاهده نشد (P<0.05).نتیجه گیری: بر اساس یافته های بدست آمده در این پژوهش, دریافت غذایی دانه بزرک, سطح سرمی توتال کلسترول, LDL.C, نسبت خطر TC/HDL.C و LDL.C/HDL.C و MDA را بطور مطلوب کاهش داد. از این ممکن است به عنوان یک روش درمانی مفید برای هیپرلیپیدمی مطرح باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیم زاده عطاری، وحیده، پورقاسم گرگری، بهرام، رف رف، مریم، قربانی، ابوالفضل، و طبیبی، هادی. (1388). تاثیر دانه گیاهی بزرک (Linum usitatissimum) بر سطح سرمی پروفایل لیپیدی و مالون دی آلدئید خرگوشهای هیپرلیپیدمیک. علوم دارویی (pharmaceutical sciences)، 15(2)، 195-204. SID. https://sid.ir/paper/48591/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیم زاده عطاری وحیده، پورقاسم گرگری بهرام، رف رف مریم، قربانی ابوالفضل، طبیبی هادی. تاثیر دانه گیاهی بزرک (Linum usitatissimum) بر سطح سرمی پروفایل لیپیدی و مالون دی آلدئید خرگوشهای هیپرلیپیدمیک. علوم دارویی (pharmaceutical sciences)[Internet]. 1388؛15(2):195-204. Available from: https://sid.ir/paper/48591/fa

    IEEE: کپی

    وحیده ابراهیم زاده عطاری، بهرام پورقاسم گرگری، مریم رف رف، ابوالفضل قربانی، و هادی طبیبی، “تاثیر دانه گیاهی بزرک (Linum usitatissimum) بر سطح سرمی پروفایل لیپیدی و مالون دی آلدئید خرگوشهای هیپرلیپیدمیک،” علوم دارویی (pharmaceutical sciences)، vol. 15، no. 2، pp. 195–204، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/48591/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button