Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,614
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

763
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره و اسانس دانه گشنیز در جلوگیری از تشنج القا شده با پنتیلن تترازول

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

 زمینه و هدف: مصارف درمانی متعددی از جمله رفع بیخوابی, اضطراب و تشنج در طب سنتی برای گشنیز ذکر شده است. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد تشنج عصاره های آبی, هیدروالکلی و اسانس دانه گشنیز در موش سوری بود.روش ها: اثر ضد تشنج عصاره ها و اسانس با استفاده از تشنج القا شده با پنتیلن تترازول ارزیابی گردید. موش های نر عصاره های آبی هیدروالکلی یا اسانس یا حامل را نیم ساعت قبل از تزریق پنتیلن تترازول (85 mg/kg), دریافت کردند. از دیازپام با دوز 3 میلی گرم بر کیلوگرم به عنوان کنترل مثبت استفاده گردید. زمان شروع تشنجهای میوکلونیک, کلونیک و تونیک, تعداد حیواناتی که تشنج کردند و درصد مرگ و میر ثبت گرد.یافته ها: ارتباط خطی بین دوزهای عصاره های آبی و هیدروالکلی و اسانس دانه گشنیز و جلوگیری از تشنج تونیک و مرگ ناشی از پنتیلن تترازول مشاهده گردید ED50 .(P<0.001) عصاره آبی, هیدروالکلی و اسانس در جلوگیری از مرگ ناشی از پنتیلن تترازول به ترتیب 327, 560 و 646 mg/kg بود. عصاره های آبی و هیدرو الکلی و اسانس دانه گشنیز بطور وابسته به دوز باعث افزایش معنی دار در زمان شروع تشنجات میوکلونیک و کلونیک شدند .(p<0.05)نتیجه گیری: این یافته ها پیشنهاد می کند که عصاره ها و اسانس دانه گشنیز دارای اثر ضد تشنج می باشند. لیکن بنظر میرسد که ترکیب (یا ترکیبات) اصلی که مسوول اثرات ضد تشنج می باشد, بیشتر در عصاره آبی وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    امام قریشی، معصومه، و حیدری همدانی، غزال. (1387). اثر عصاره و اسانس دانه گشنیز در جلوگیری از تشنج القا شده با پنتیلن تترازول. علوم دارویی (pharmaceutical sciences)، 14(3)، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/48616/fa

    Vancouver: کپی

    امام قریشی معصومه، حیدری همدانی غزال. اثر عصاره و اسانس دانه گشنیز در جلوگیری از تشنج القا شده با پنتیلن تترازول. علوم دارویی (pharmaceutical sciences)[Internet]. 1387؛14(3):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/48616/fa

    IEEE: کپی

    معصومه امام قریشی، و غزال حیدری همدانی، “اثر عصاره و اسانس دانه گشنیز در جلوگیری از تشنج القا شده با پنتیلن تترازول،” علوم دارویی (pharmaceutical sciences)، vol. 14، no. 3، pp. 1–10، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/48616/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا