مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,076
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

718
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر عصاره های هیدروالکلی خار مریم و شاتره در پیشگیری آترواسکلروز

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 34

کلیدواژه

خار مریم (Silybum marianum)Q3

چکیده

 زمینه و هدف: آترواسکلروز یک بیماری سیستم عروقی است که رسوب تدریجی چربی و لیپیدها در درون دیواره سرخرگ های بزرگ و متوسط ایجاد می شود. این بیماری یکی از عوامل مرگ میر در جهان می باشد. افزایش کلسترول سرم عاملی مهم در ایجاد بیماری آترواسکلروز است. مطالعات اپیدمیولوژی هم بستگی مثبت و معنی داری بین کلسترول تام و کلسترول- LDL پلاسما با میزان بروز بیماری آترواسکلروز نشان می دهد. در حالی که در مورد کلسترول- HDL این هم بستگی منفی می باشد. گزارش شده است که عصاره های گیاهی محتوی فلاونوئیدها در کاهش میزان کلسترول سرم موثر هستند. گیاه خارمریم (Silybum marianum) از خانواده Asteracae و شاتره (Fumaria) vailantii از خانواده Fumariacae حاوی فلاونوئید می باشند. در این تحقیق اثر عصاره هیدروالکلی این دو گیاه بر میزان کلسترول سرم بررسی شده است.روش ها: تعداد 20عدد خرگوش نر سفید به طور تصادفی به چهار گروه آزمایشی پنج تایی توزیع شدند. طی یک دوره 45 روزه, گروه اول غذای معمولی, گروه دوم غذای پر کلسترول, گروه سوم غذای پر کلسترول به همراه عصاره خار مریم و گروه چهارم غذای پرکلسترول به همراه عصاره شاتره دریافت نمودند. سپس میزان کلسترول تام, HDL,LDL و تری گلیسرید سرم در زمان قبل از شروع آزمایش و بعد از پایان ماه اول و ماه دوم تعیین شد. آئرت برای بررسی شدت ضایعات آترواسکلروتیک در پایان دوره آزمایش برداشته شد.یافته ها: نتایج نشان می دهد که عصاره هر دو گیاه سبب کاهش کلسترول تام و LDL در گروه سوم و چهارم در مقایسه با گروه دوم شد. همچنین HDL در هر دو گروه سوم و چهارم نسبت نبه گروه دوم افزایش داشت. نتیجه گیری: بنابراین هر دو عصاره استفاده شده می توانند در جلوگیری از پیشرفت بیماری آترواسکلروز موثر باشند. این اثر به واسطه خاصیت آنتی اکسیدانی ترکیبات فلاونوئیدی می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مدنی، حسین، طالب الحسینی، ملیحه، عسگری، صدیقه، محزونی، پروین، و رازبان، الهام. (1385). بررسی تاثیر عصاره های هیدروالکلی خار مریم و شاتره در پیشگیری آترواسکلروز. علوم دارویی (pharmaceutical sciences)، 12(4)، 29-34. SID. https://sid.ir/paper/48620/fa

    Vancouver: کپی

    مدنی حسین، طالب الحسینی ملیحه، عسگری صدیقه، محزونی پروین، رازبان الهام. بررسی تاثیر عصاره های هیدروالکلی خار مریم و شاتره در پیشگیری آترواسکلروز. علوم دارویی (pharmaceutical sciences)[Internet]. 1385؛12(4):29-34. Available from: https://sid.ir/paper/48620/fa

    IEEE: کپی

    حسین مدنی، ملیحه طالب الحسینی، صدیقه عسگری، پروین محزونی، و الهام رازبان، “بررسی تاثیر عصاره های هیدروالکلی خار مریم و شاتره در پیشگیری آترواسکلروز،” علوم دارویی (pharmaceutical sciences)، vol. 12، no. 4، pp. 29–34، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/48620/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button