Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

734
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

نقش ماده غذایی تهیه شده از ماهی سفید در دمای بالا بر روند سرطان زایی پوست موش های آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 48

کلیدواژه

7Q4
12- دی متیل بنز (آ) آنتراسینQ4

چکیده

 فرآورده های دریایی به خصوص آنهایی که در دمای بالا تهیه می شوند مدتها است که در طب سنتی برای درمان انواع بیماری ها از جمله سرطان ها مورد استفاده قرار می گیرند. ولی تا به حال هیچ مطالعه علمی و منسجم برای بررسی کارایی درمانی آنها در ارتباط با بیماری سرطان انجام نیافته است. این مطالعه برای اولین بار به منظور ارزیابی تاثیر گوشت ماهی تهیه شده در دمای بالا بر روی سرطان پوست موش های آزمایشگاهی انجام گرفت. در این بررسی از 7, 12- دی متیل بنز (آ) آنتراسین (DMBA) به عنوان یک ماده سرطانزا (Initiator) و روغن کروتون به عنوان ماده تسریع کننده (Promoter) تا زمان بروز تومورهای پوستی در موش استفاده گردید. در مدت زمان آزمایش که حدود 40 هفته بود گروهی از حیوانات هر هفته به میزان200 mg  از فرآورده دریایی تهیه شده در دمای بالا را به صورت خوراکی دریافت کردند. گروه های مختلف حویانات از نظر میزان ایجاد تومور, وقوع کارسینوما و پراکسیداسیون لیپیدی مورد مقایسه قرار گرفتند. یافته های حاصل از این مطالعه نشان می دهد, حیواناتی که فرآورده های دریایی تهیه شده در دمای بالا را دریافت می کنند به طرز معنی داری بیشتر از گروه کنترل به تومورهای پوستی مبتلا شدند. وقوع کارسینوماها فقط در گروه دریافت کننده فرآورده دریایی مشاهده گردید. اندازه گیری پراکسیداسیون لیپیدی را در پوست موش های دریافت کننده آن افزایش می دهد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که فرآورده دریایی تهیه شده در دمای بالا احتمالا از طریق افزایش پراکسیداسیون لیپیدی و تولید رادیکالهای آزاد باعث تولید تومور و تبدیل حالت خوش خیم آن به حالت بدخیم می گردد. تبدیل وسیع تومورهای خوش خیم به کارسینومای بدخیم قویا این فرضیه را حمایت می کند. با این حال برای تعیین مکانیسم دقیق دخالت این فرآورده دریایی در بروز تومور و تبدیل آن به حالت بدخیم نیاز به مطالعات بیشتری احساس می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضازاده، حسن، بابایی، حسین، سیاهی، محمدرضا، و طاهرآبادی، محمدعلی. (1381). نقش ماده غذایی تهیه شده از ماهی سفید در دمای بالا بر روند سرطان زایی پوست موش های آزمایشگاهی. علوم دارویی (pharmaceutical sciences)، -(2)، 39-48. SID. https://sid.ir/paper/48652/fa

    Vancouver: کپی

    رضازاده حسن، بابایی حسین، سیاهی محمدرضا، طاهرآبادی محمدعلی. نقش ماده غذایی تهیه شده از ماهی سفید در دمای بالا بر روند سرطان زایی پوست موش های آزمایشگاهی. علوم دارویی (pharmaceutical sciences)[Internet]. 1381؛-(2):39-48. Available from: https://sid.ir/paper/48652/fa

    IEEE: کپی

    حسن رضازاده، حسین بابایی، محمدرضا سیاهی، و محمدعلی طاهرآبادی، “نقش ماده غذایی تهیه شده از ماهی سفید در دمای بالا بر روند سرطان زایی پوست موش های آزمایشگاهی،” علوم دارویی (pharmaceutical sciences)، vol. -، no. 2، pp. 39–48، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/48652/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا