مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

570
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

175
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر مهاری اسانس زیره کوهی (Bunium persicum Boiss) بر اسهال ایجاد شده با روغن کرچک

صفحات

 صفحه شروع 139 | صفحه پایان 150

چکیده

 مقدمه: زیره کوهی, از خانواده Apiaceae و میوه آن حاوی مقادیر زیادی روغن فرار می باشد که در طب سنتی به عنوان یک گیاه دارویی و بومی استفاده می شود.روش: اسانس زیره کوهی توسط دستگاه کلونجر با استفاده از روش تقطیر با آب استخراج گردید. میزان دوز کشنده 50 درصد (LD50 یا %50, Lethal dose) بر اساس روش لورک تعیین شد. تاثیر اسانس با دوزهای مختلف (20-80mg/kg), بر روی زمان عبور مواد و اسهال القا شده با روغن کرچک بر روی موش های صحرایی با دامنه وزنی 220-200 گرم از هر دو جنس ارزیابی گردید.یافته ها: مقدار LD50 برابر با 375 mg/kg محاسبه گردید. تغییرات رفتاری مربوط به مسمومیت در این دسته از حیوانات, شامل عدم تعادل, کاهش فعالیت حرکتی یا جابه جایی, عدم تحرک, تنفس سطحی و سریع و زمین گیری جانبی بود. دوز 20mg/kg در مقایسه با آتروپین, باعث مهار بیشتر و دوز 40mg/kg اثراتی مشابه با آتروپین ایجاد کرد. تاثیر دوزهای اشاره شده به لحاظ آماری 0.05>P معنی دار بود. تاثیر اسانس به همراه آتروپین, به مقدار ناچیزی افزایش می یابد. اسانس زیره (80 mg/kg و 20) به شکل وابسته به دوز, معیارهای مربوط به اسهال را تخفیف می دهد و به طور واضحی, در برابر اسهال القا شده محافظت می نماید. حداکثر اثر اسانس, شبیه لوپرامید بود که به عنوان موثرترین و پر کاربردترین داروی ضد اسهال مصرف می گردد.نتیجه گیری: یافته های اولیه این تحقیق نشان می دهد که اسانس این گیاه, دارای مواد بیولوژیکی فعال است که باعث بروز اثرات ضد اسپاسمی و ضد اسهالی می شود و موید استفاده از این گیاه در طب سنتی برای رفع مشکلات گوارشی می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جلیل زاده امین، قادر، نبی زاده، حسین، و مهام، مسعود. (1393). بررسی اثر مهاری اسانس زیره کوهی (Bunium persicum Boiss) بر اسهال ایجاد شده با روغن کرچک. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 21(2)، 139-150. SID. https://sid.ir/paper/488012/fa

    Vancouver: کپی

    جلیل زاده امین قادر، نبی زاده حسین، مهام مسعود. بررسی اثر مهاری اسانس زیره کوهی (Bunium persicum Boiss) بر اسهال ایجاد شده با روغن کرچک. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان[Internet]. 1393؛21(2):139-150. Available from: https://sid.ir/paper/488012/fa

    IEEE: کپی

    قادر جلیل زاده امین، حسین نبی زاده، و مسعود مهام، “بررسی اثر مهاری اسانس زیره کوهی (Bunium persicum Boiss) بر اسهال ایجاد شده با روغن کرچک،” مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، vol. 21، no. 2، pp. 139–150، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/488012/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button