مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

11,960
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

607
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تاثیر فلوکستین و آلپرازولام در کاهش قند خون بیماران دیابتی نوع دو

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 26

چکیده

 زمینه: دیابت قندی شایع ترین اختلال غدد درون ریز است. با توجه به مقاوم شدن بیماران دیابتی به داروهای ضد دیابت خوراکی, استفاده از سایر داروها برای کنترل بهینه قند خون و به تعویق انداختن عوارض دیابت لازم است.هدف: مطالعه به منظور مقایسه تاثیر فلوکستین و آلپرازولام در کاهش قند خون در بیماران دیابتی نوع دو انجام شد.مواد و روش ها: در این کارآزمایی بالینی که به روش موازی انجام شد, 66 بیمار دیابتی نوع دو مراجعه کننده به مرکز تحقیقات دیابت یزد که دیابت کنترل نشده داشتند به صورت تصادفی در دو گروه قرار گرفتند, یک گروه روزانه 20 میلی گرم فلوکستین روزانه و گروه دیگر روزانه 0.5 میلی گرم آلپرازولام به مدت 6 هفته دریافت کردند. مقادیر نمایه توده بدنی, قندخون ناشتا, قند دو ساعت بعد از غذا و هموگلوبین گلیکوزیله قبل و بعد از مصرف دارو اندازه گیری و داده ها توسط آزمون آماری تی تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: میانگین نمایه توده بدنی, قند خون ناشتا, قند دو ساعت بعد از غذا و هموگلوبین گلیکوزیله پس از مصرف فلوکستین به ترتیب به میزان 2.2±0.8 کیلوگرم بر مترمربع, 27.5±7.5 میلی گرم بر دسی لیتر, 47.5±10.5 میلی گرم بر دسی لیتر و 1.5±0.5 درصد کاهش یافت که این کاهش در تمام موارد معنی دار بود (p=0.001). میانگین قند خون ناشتا, قند دو ساعت بعد از غذا و هموگلوبین گلیکوزیله در گروه آلپرازولام نیز به ترتیب 13.7±4.5 و 22.5±5.6 میلی گرم بر دسی لیتر و 0.5±0.3 درصد کاهش داشت (p=0.001), ولی نمایه توده بدنی 0.3±1.5 کیلوگرم بر مترمربع افزایش یافت که معنی دار نبود.نتیجه گیری: یافته ها نشان داد که فلوکستین و آلپرازولام در تعدیل قند بالا در مبتلایان به دیابت نوع دو که دچار عوارض عمده ای نشده اند نقش کمکی دارند و فلوکستین در این زمینه بهتر عمل می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    افخمی اردکانی، محمد، شجاع الدینی اردکانی، احمد، سلطانی، وحیده، و ملانوری، عصمت. (1387). مقایسه تاثیر فلوکستین و آلپرازولام در کاهش قند خون بیماران دیابتی نوع دو. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، 12(1 (پیاپی 46))، 21-26. SID. https://sid.ir/paper/48807/fa

    Vancouver: کپی

    افخمی اردکانی محمد، شجاع الدینی اردکانی احمد، سلطانی وحیده، ملانوری عصمت. مقایسه تاثیر فلوکستین و آلپرازولام در کاهش قند خون بیماران دیابتی نوع دو. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین[Internet]. 1387؛12(1 (پیاپی 46)):21-26. Available from: https://sid.ir/paper/48807/fa

    IEEE: کپی

    محمد افخمی اردکانی، احمد شجاع الدینی اردکانی، وحیده سلطانی، و عصمت ملانوری، “مقایسه تاثیر فلوکستین و آلپرازولام در کاهش قند خون بیماران دیابتی نوع دو،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، vol. 12، no. 1 (پیاپی 46)، pp. 21–26، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/48807/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button