مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,318
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

422
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضد باکتریایی اسانس نعناع سبز (.Mentha spicata L) بر هشت گونه باکتری بیماری زای مهم دستگاه گوارش

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 زمینه و هدف: گیاه نعناع با نام علمی Mentha spicata L., از جمله گیاهانی است که اسانس آن مصارف دارویی فراوانی دارد و اثرات ضد باکتریایی آن مورد بحث است. هدف از انجام این تحقیق, بررسی اثر ضد باکتریایی اسانس این گونه خاص نعناع, بر روی 8 سویه استاندارد باکتریایی شامل: اشریشیاکولی, باسیلوس سرئوس, کلبسیلا پنومونیه, پسودوموناس آیروژینوزا, استافیلوکوکوس اورئوس, شیگلا فلکسینری و دو گونه سالمونلا بود.روش تحقیق: در این مطالعه تجربی, با روش میکرودایلوشن براث, حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و کشندگی(MBC)  اسانس نعناع در برابر این باکتری ها, به دو روش چشمی و کدورت سنجی, توسط دستگاه الایزا ریدر تعیین شد. مراحل آزمایش, سه بار تکرار شد. نتایج با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس, مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: بر اساس نتایج به دست آمده, میانگین MIC اسانس نعناع در بین باکتری های مورد آزمایش, تفاوت معنی داری داشت (P<0.05)؛ به طوری که بیشترین حساسیت نسبت به این اسانس, در باسیلوس سرئوس و کمترین حساسیت در کلبسیلا پنومونیه و استافیلوکوکوس اورئوس وجود داشت. اما از لحاظ آماری, اختلاف معنی داری بین میانگین MBC این اسانس در بین باکتری ها مشاهده نشد (P>0.05).نتیجه گیری: نتایج نشان داد که اسانس این گیاه, دارای اثرات ضد باکتریایی انتخابی است و پیشنهاد می شود تا به عنوان یک ماده آنتی سپتیک, در صنایع داروسازی و غذایی مورد کاربرد قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زارع بیدکی، مجید، عرب، مینا، خزاعی، محترمه، و افکار، احسان. (1393). اثر ضد باکتریایی اسانس نعناع سبز (.Mentha spicata L) بر هشت گونه باکتری بیماری زای مهم دستگاه گوارش. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، 21(3)، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/488774/fa

    Vancouver: کپی

    زارع بیدکی مجید، عرب مینا، خزاعی محترمه، افکار احسان. اثر ضد باکتریایی اسانس نعناع سبز (.Mentha spicata L) بر هشت گونه باکتری بیماری زای مهم دستگاه گوارش. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند[Internet]. 1393؛21(3):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/488774/fa

    IEEE: کپی

    مجید زارع بیدکی، مینا عرب، محترمه خزاعی، و احسان افکار، “اثر ضد باکتریایی اسانس نعناع سبز (.Mentha spicata L) بر هشت گونه باکتری بیماری زای مهم دستگاه گوارش،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، vol. 21، no. 3، pp. 0–0، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/488774/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button