مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,327
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

922
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر دارچین بر قند خون رت دیابتی در حضور و عدم حضور انسولین

صفحات

 صفحه شروع 3 | صفحه پایان 7

چکیده

 زمینه: درمان سنتی دیابت با استفاده از برخی گیاهان یا عصاره‎های گیاهی بسیار مورد توجه است و مصرف دارچین خوراکی از قدیم در بهبود بیماری دیابت موثر بوده است. هدف: مطالعه به منظور تعیین اثر دارچین خوراکی بر قند خون رت‎های دیابتی در حضور و عدم حضور انسولین انجام شد. مواد و روش‎ها: این مطالعه تجربی در سال 1382 در دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد. تعداد 70 رت نر از نژاد NMRI با وزن 180 تا250 گرم در 7 گروه ده‎تایی مورد آزمایش سنجش قند خون قرار گرفتند. رت‎های سالم شامل سه گروه شاهد, دارچینی و انسولینی بودند که گروه‎های دوم و سوم به ترتیب دارچین خوراکی و انسولین تزریقی را علاوه بر آب و مواد غذایی دریافت نمودند. چهار گروه ده‎تایی دیگر نیز داروی استرپتوزوتوسین را با دوز 40 میلی‎گرم در کیلوگرم به صورت درون صفاقی دریافت و بعد از یک هفته قند خون آنها شرایط دیابتی را نشان داد. این موش‎ها نیز در گروه‎های شاهد دیابتی, دیابتی دارچینی, دیابتی انسولینی و دیابتی- دارچینی و انسولینی همزمان دسته‎بندی شدند. داده‎ها با استفاده از نرم‎افزار اکسل و آزمون آماری تی, تجزیه و تحلیل شدند. یافته‎ها: مصرف دارچین خوراکی در گروه سالم دارچینی تفاوت معنی‎داری با گروه سالم شاهد نشان نداد. انسولین تزریقی در گروه‎های سالم انسولینی منجر به کاهش میانگین غلظت گلوکز از 1/99 به 1/52 میلی‎گرم در دسی‎لیتر شد (P<0.001). میانگین غلظت گلوکز در گروه‎های دیابتی دریافت‎کننده دارچین, انسولین و انسولین به همراه دارچین نیز به ترتیب 6/121, 6/69 و 4/41 میلی‎گرم در دسی‎لیتر بود که مقدار قند خون در همه این گروه‎ها به طور معنی‎دار نسبت به گروه دیابتی شاهد با غلظت قند خون 5/366 میلی‎گرم در دسی‎لیتر کاهش نشان داد (P<0.001). نتیجه‎گیری: مصرف دارچین به کاهش قند خون منجر شد و به نظر می‎رسد دارچین و انسولین توام, اثر هم‎افزایی دارند یا دارچین اثر انسولین را تقویت می‎نماید.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    غیبی، نعمت اله، پرویزی، محمدرضا، و جهانی هاشمی، حسن. (1384). اثر دارچین بر قند خون رت دیابتی در حضور و عدم حضور انسولین. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، 9(3 (پیاپی 36))، 3-7. SID. https://sid.ir/paper/48924/fa

    Vancouver: کپی

    غیبی نعمت اله، پرویزی محمدرضا، جهانی هاشمی حسن. اثر دارچین بر قند خون رت دیابتی در حضور و عدم حضور انسولین. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین[Internet]. 1384؛9(3 (پیاپی 36)):3-7. Available from: https://sid.ir/paper/48924/fa

    IEEE: کپی

    نعمت اله غیبی، محمدرضا پرویزی، و حسن جهانی هاشمی، “اثر دارچین بر قند خون رت دیابتی در حضور و عدم حضور انسولین،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، vol. 9، no. 3 (پیاپی 36)، pp. 3–7، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/48924/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button