مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,593
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

911
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر دارچین در کنترل قند و چربی خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو: یک مطالعه کارآزمایی بالینی دو سو کور

صفحات

 صفحه شروع 533 | صفحه پایان 541

چکیده

 مقدمه: این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مکمل خوراکی دارچین بر شاخص های کنترل قند و چربی خون در بیماران دیابتی نوع دو انجام گردید.روش کار: این کارآزمایی بالینی بر 75 بیمار دیابت نوع دو (30 نفر دریافت کننده دارچین و 45 نفر دریافت کننده دارونما) در شهر کرج در سال های 1389-1391انجام شد. دو گروه, نود روز کپسول های خوراکی حاوی دارچین یا دارونما (نشاسته) (500 میلی گرم, دوبار در روز بعد از صبحانه و ناهار) را مصرف نمودند. نمونه خون وریدی جهت اندازه گیری قند خون ناشتا, قند خون دو ساعته (BS2hpp), هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c), انسولین سرم, تری گلیسیرید, کلسترول تام و اجزای آن در آغاز و پایان مطالعه گرفته شد. مقاومت انسولینی نیز با استفاده از اسکور HOMA محاسبه گردید. آزمون های کای اسکور, تی, آنوا و نرم افزاز SPSS جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.نتایج: در انتهای مداخله کاهش معنی داری در شاخص توده بدنی در گروه دریافت کننده دارچین نسبت به گروه دارونما دیده شد (p=0.01) اما این تفاوت در سایر متغیرهای مورد بررسی معنی دار نبود. هم چنین در بیماران دریافت کننده دارچین میانگین FBG, BS2hpp, HbA1c, انسولین سرم, اسکور HOMA و شاخص توده بدنی اختلاف معنی داری نسبت به قبل از مداخله داشت p<0.05) برای تمامی موارد(نتیجه گیری: اگرچه به نظر نمی رسد که مصرف مکمل خوراکی دارچین به تنهایی سبب کاهش در شاخص های کنترل قند و چربی خون در بیماران دیابتی نوع دو شود, معهذا استفاده از آن در جهت تنظیم وزن بیماران مبتلا در کنار درمان های متداول توصیه می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرفیضی، مانی، مهدی زاده تورزنی، زهرا، میرفیضی، سیده زهرا، اصغری جعفرآبادی، محمد، رضوانی، حمیدرضا، و شوقی، مهناز. (1393). اثر دارچین در کنترل قند و چربی خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو: یک مطالعه کارآزمایی بالینی دو سو کور. مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، 57(3)، 533-541. SID. https://sid.ir/paper/52105/fa

    Vancouver: کپی

    میرفیضی مانی، مهدی زاده تورزنی زهرا، میرفیضی سیده زهرا، اصغری جعفرآبادی محمد، رضوانی حمیدرضا، شوقی مهناز. اثر دارچین در کنترل قند و چربی خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو: یک مطالعه کارآزمایی بالینی دو سو کور. مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد[Internet]. 1393؛57(3):533-541. Available from: https://sid.ir/paper/52105/fa

    IEEE: کپی

    مانی میرفیضی، زهرا مهدی زاده تورزنی، سیده زهرا میرفیضی، محمد اصغری جعفرآبادی، حمیدرضا رضوانی، و مهناز شوقی، “اثر دارچین در کنترل قند و چربی خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو: یک مطالعه کارآزمایی بالینی دو سو کور،” مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، vol. 57، no. 3، pp. 533–541، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/52105/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button