مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,566
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

436
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر دارچین بر کنترل قند خون و مقاومت به انسولین در بیماران دیابتی نوع II: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی

صفحات

 صفحه شروع 295 | صفحه پایان 302

چکیده

 مقدمه و هدف: جهت کاهش گلوکز خون, هموگلوبین گلیکوزیله و مقاومت انسولینی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو, رژیم های غذایی متفاوت, داروهای شیمیایی و گیاهی متعددی وجود دارند. گیاهان دارویی مانند دارچین جهت کنترل دیابت مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به نادر بودن مطالعات در سایرکشورها و نیز متناقض بودن نتایج این مطالعات و اینکه اکثر مطالعات موجود در مدل حیوانی و یا در محیط آزمایشگاه انجام شده اند, در این راستا مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر مکمل خوراکی دارچین بر روی گلوکز خون ناشتا, هموگلوبین گلیکوزیله و مقاومت انسولینی در افراد ایرانی مبتلا به دیابت نوع دو طراحی گردید.روش کار: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی بر روی 60 بیمار مبتلا به دیابت نوع دو (30 نفر گروه مداخله و 30 نفر گروه کنترل) در شهر تبریز در سال 1388 انجام گردید. گروه مداخله روزانه 1.5 گرم پودر دارچین که در داخل کپسول های 500 میلی گرمی پر شده بود (روزانه 3 عدد به همراه وعده های غذایی اصلی) و گروه کنترل دارونما به مدت 60 روز دریافت کردند. نمونه های خون وریدی در آغاز و پایان مطالعه جهت اندازه گیری میزان گلوکز خون ناشتا, هموگلوبین گلیکوزیله و انسولین سرم گرفته شد. مقاومت انسولینی با استفاده از اسکور HOMA ((Homeostasis Model Assessment محاسبه گردید. نتایج بصورت میانگین ± انحراف معیار ارایه گردید. برای مقایسه میانگین متغیرها قبل و بعد از مداخله از آزمون تی زوجی و برای مقایسه میانگین بین گروه ها از آزمون تی استفاده گردید. سطح معنی دار آماری برای کلیه آزمون ها P<0.05 در نظر گرفته شد.یافته ها: پس از 60 روز مداخله, میانگین سطوح گلوکز خون ناشتا, هموگلوبین گلیکوزیله و مقاومت انسولینی در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری کاهش یافت (P<0.05) هیچ تغییر معنی داری در میانگین سطح گلوکز خون ناشتا, هموگلوبین گلیکوزیله و مقاومت به انسولین در گروه کنترل بعد از 60 روز مشاهده نگردید.نتیجه گیری: این مطالعه نشان می دهد که مصرف دارچین می تواند در کنترل گلوکز خون ناشتا, هموگلوبین گلیکوزیله و کاهش مقاومت انسولینی در بیماران دیابت نوع دو موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خادم حقیقیان، حسین، فرسادنعیمی، علیرضا، پورقاسم گرگری، بهرام، علی عسگرزاده، اکبر، و نعمتی، علی. (1389). اثر دارچین بر کنترل قند خون و مقاومت به انسولین در بیماران دیابتی نوع II: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، 10(4 (پیاپی 38))، 295-302. SID. https://sid.ir/paper/59971/fa

    Vancouver: کپی

    خادم حقیقیان حسین، فرسادنعیمی علیرضا، پورقاسم گرگری بهرام، علی عسگرزاده اکبر، نعمتی علی. اثر دارچین بر کنترل قند خون و مقاومت به انسولین در بیماران دیابتی نوع II: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل[Internet]. 1389؛10(4 (پیاپی 38)):295-302. Available from: https://sid.ir/paper/59971/fa

    IEEE: کپی

    حسین خادم حقیقیان، علیرضا فرسادنعیمی، بهرام پورقاسم گرگری، اکبر علی عسگرزاده، و علی نعمتی، “اثر دارچین بر کنترل قند خون و مقاومت به انسولین در بیماران دیابتی نوع II: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، vol. 10، no. 4 (پیاپی 38)، pp. 295–302، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/59971/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button