مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

464
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

120
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مکمل یاری با اسیدهای چرب امگا 3 بر برخی از سنجه های آنتروپومتریک و تمایل به غذاهای مختلف در افراد چاق

صفحات

 صفحه شروع 682 | صفحه پایان 688

چکیده

 پیش زمینه و هدف: با توجه به شیوع روزافزون چاقی و از آنجا که مشخص شده اسیدهای چرب امگا 3 نقش مهمی در کنترل چاقی دارند, لذا این مطالعه با هدف تاثیر مکمل یاری با اسیدهای چرب امگا 3 بر برخی از سنجه های آنتروپومتریک و تمایل به غذاهای مختلف در افراد چاق, انجام گرفته است.مواد و روش ها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دو سوکور بر روی 60 فرد چاق انجام شد. افراد شرکت کننده به طور تصادفی به دو گروه مداخله و دارونما تقسیم شدند و به مدت چهار هفته روزانه دو عدد کپسول اسیدهای چرب امگا 3 (هر یک حاوی 180 میلی گرم EPA و 120 میلی گرم DHA) یا دارونما دریافت کردند. اندازه گیری های آنتروپومتریک و اطلاعات مربوط به تمایل به غذاهای مختلف در ابتدا و انتهای مطالعه جمع آوری گردید. برای ارزیابی میزان تمایل به غذاهای مختلف از پرسشنامه ارزیابی میزان اشتها و برای آنالیز آماری داده ها از مدل لانه ای تکرار اندازه ها استفاده شد.یافته ها: محیط دور کمر در گروه مداخله بعد از اتمام مطالعه کاهش معنی داری داشت (p<0.05). تغییرات معنی دار در وزن, نمایه توده بدنی و تمایل به مواد غذایی خاص بعد از مصرف مکمل امگا 3 بین دو گروه مشاهده نشد. افزایش معنی دار فقط در مورد تمایل به مصرف مواد شیرین و شور در هر دو گروه بعد از مداخله دیده شد (p<0.05).بحث و نتیجه گیری: مکمل یاری با اسیدهای چرب امگا 3 می تواند باعث کاهش در اندازه دور کمر بدون تاثیر بر وزن بدن شود. بنابراین افزایش دریافت اسیدهای چرب امگا 3 از طریق مکمل یاری و یا دریافت غذایی می تواند در کنترل چاقی شکمی مفید باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    استادرحیمی، علیرضا، ترقی جو، پریزاد، و صفاییان، عبدالرسول. (1392). تاثیر مکمل یاری با اسیدهای چرب امگا 3 بر برخی از سنجه های آنتروپومتریک و تمایل به غذاهای مختلف در افراد چاق. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، 24(9)، 682-688. SID. https://sid.ir/paper/489856/fa

    Vancouver: کپی

    استادرحیمی علیرضا، ترقی جو پریزاد، صفاییان عبدالرسول. تاثیر مکمل یاری با اسیدهای چرب امگا 3 بر برخی از سنجه های آنتروپومتریک و تمایل به غذاهای مختلف در افراد چاق. مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)[Internet]. 1392؛24(9):682-688. Available from: https://sid.ir/paper/489856/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا استادرحیمی، پریزاد ترقی جو، و عبدالرسول صفاییان، “تاثیر مکمل یاری با اسیدهای چرب امگا 3 بر برخی از سنجه های آنتروپومتریک و تمایل به غذاهای مختلف در افراد چاق،” مجله مطالعات علوم پزشکی (مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه)، vol. 24، no. 9، pp. 682–688، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/489856/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button