مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

356
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

147
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر بخشی تامین آب بدن بر بهره وری چغندرکاران استان آذربایجان غربی (شهرستان بوکان)، 1391

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 58

چکیده

 زمینه و هدف: بیماری های ناشی از گرما یکی از علل اصلی شیوع مرگ و میر در سراسر جهان است. کارگرانی که در معرض گرمای شدید هستند قادر به فعال سازی مکانیسم های جبرانی نمی باشند, در نتیجه سلامتی آن ها در معرض خطر قرار خواهد گرفت. استرس حرارتی به علت تاثیر بر عملکرد و اجرای ضعیف کار و وظیفه, احتمال عوارض و صدمات مربوط به کار را افزایش داده و علاوه بر آن بر میزان تولید نیز اثرگذار است. در طول دوره برداشت چغندر, کشاورزان از حدود 8 صبح تا 4 بعدازظهر در معرض نور خورشید و گرمای بیش از حد هستند. از این رو انجام اقدامات پیشگیرانه به منظور حفظ سلامتی کشاورزان در راستای ارتقاء بهره وری ضروری است. لذا این پروژه باهدف مطالعه اثربخشی تامین آب بدن در کاهش استرس حرارتی و بهره وری در هنگام برداشت چغندر در سال 1391 به اجرا در آمده است. روش کار: 20 کشاورز از کشاورزان چغندرکار استان آذربایجان غربی –شهرستان بوکان در فصل تابستان با متوسط دمای 29.85oC و رطوبت نسبی 41% طی ساعات 8 صبح تا 4 بعدازظهر به هنگام برداشت چغندر مورد مطالعه قرار گرفتند. معیارهای انتخاب به صورت زیر تعریف شد: بیش از 50% از برنامه کار روزانه و به مدت حداقل 10 روز از دوره پیگیری کارکرده باشند. پس از آن اطلاعات فردی و میزان مصرف آب در طی شیفت کار و همچنین میزان برداشت محصول توسط کشاورزان در پایان روز کاری ثبت گردید. میزان مواجهه با گرما بر اساس شاخص WBGT سنجش و در نهایت داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار spss نسخه 20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: میزان شاخص WBGT-TWA حاصل از سنجش WBGT در چهار مقطع زمانی معادل 27.39oC به دست آمد که به طور کل بیشتر از حدود آستانه مجاز بود. 50% از کشاورزان (N=10) میزان بالایی از آب دریافت کردند (7-6 لیتر). محصول برداشت شده به طور معنی داری درمیان این افراد که بهتر هیدراته شده اند, افزایش یافته است (p=0.005) میزان برداشت چغندر از 5 تن تا بیش از 7 تن به ازای هر کارگر در روز). نتیجه گیری: با اقدامات rehydration, بهره وری به میزان متوسط 2 تن به ازای هر کارگر در روز افزایش نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گلبابایی، فریده، حمه رضایی، مسعود، فتحی، اسعد، و دیبه خسروی، افشین. (1393). اثر بخشی تامین آب بدن بر بهره وری چغندرکاران استان آذربایجان غربی (شهرستان بوکان), 1391. بهداشت و ایمنی کار، 4(3)، 49-58. SID. https://sid.ir/paper/490481/fa

    Vancouver: کپی

    گلبابایی فریده، حمه رضایی مسعود، فتحی اسعد، دیبه خسروی افشین. اثر بخشی تامین آب بدن بر بهره وری چغندرکاران استان آذربایجان غربی (شهرستان بوکان), 1391. بهداشت و ایمنی کار[Internet]. 1393؛4(3):49-58. Available from: https://sid.ir/paper/490481/fa

    IEEE: کپی

    فریده گلبابایی، مسعود حمه رضایی، اسعد فتحی، و افشین دیبه خسروی، “اثر بخشی تامین آب بدن بر بهره وری چغندرکاران استان آذربایجان غربی (شهرستان بوکان), 1391،” بهداشت و ایمنی کار، vol. 4، no. 3، pp. 49–58، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/490481/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button