مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,171
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

520
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای میزان کنترل پلاک به دنبال مسواک زدن با سه نوع خمیردندان و مسواک زدن بدون خمیردندان

صفحات

 صفحه شروع 48 | صفحه پایان 54

چکیده

 سابقه و هدف: پلاک میکروبی عامل اتیولوژیک اصلی مرتبط با بیماری پریودنتال است و شایع ترین راه کنترل آن استفاده از مسواک و خمیر دندان است. هدف از انجام این مطالعه مقایسه کارایی مسواک زدن با سه نوع خمیر دندان مختلف و مسواک زدن بدون خمیر دندان در کاهش پلاک میکروبی بود.مواد و روشها: درکارآزمایی بالینی حاضر, 30 نفر از دانشجویان دندانپزشکی انتخاب شدند و از آنها خواسته شد 24 ساعت از کنترل پلاک خودداری کنند. سپس داوطلبین به طور تصادفی با یکی از 3 نوع خمیر دندان پونه سفید کننده, کرست 3D white و سنسوداین اریجینال و یک حالت بدون خمیر دندان به مدت 2 دقیقه و به روش Bass مسواک می زدند. میزان پلاک قبل و بعد از مسواک زدن محاسبه و ثبت می شد. این روند تا جایی تکرار شد که همه افراد استفاده از تمام انواع خمیردندان و مسواک زدن بدون خمیردندان را تجربه نمایند. در نهایت داده ها با استفاده از آزمون های آماری Repeated measurement ANOVA و Paired t-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: بین میزان کنترل پلاک به دنبال مسواک زدن با خمیر دندان های کرست 3D, سنسوداین اریجینال و مسواک زدن بدون خمیر دندان تفاوت آماری مشاهده نشد اما میان خمیر دندان پونه سفید کننده با 3 حالت دیگر تفاوت معنی داری وجود داشت (P£0.001).نتیجه گیری: مسواک زدن بدون خمیر دندان می تواند تاثیری مشابه یا حتی بیشتر در کنترل پلاک میکروبی در مقایسه با مسواک زدن به همراه خمیر دندان داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    یقینی، جابر، نقش، نرگس، توکلی، محمد، قریشی، سعیده، آذری، علیرضا، مقاره عابد، احمد، و کیانی، سیما. (1393). بررسی مقایسه ای میزان کنترل پلاک به دنبال مسواک زدن با سه نوع خمیردندان و مسواک زدن بدون خمیردندان. مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)، 32(1)، 48-54. SID. https://sid.ir/paper/497009/fa

    Vancouver: کپی

    یقینی جابر، نقش نرگس، توکلی محمد، قریشی سعیده، آذری علیرضا، مقاره عابد احمد، کیانی سیما. بررسی مقایسه ای میزان کنترل پلاک به دنبال مسواک زدن با سه نوع خمیردندان و مسواک زدن بدون خمیردندان. مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)[Internet]. 1393؛32(1):48-54. Available from: https://sid.ir/paper/497009/fa

    IEEE: کپی

    جابر یقینی، نرگس نقش، محمد توکلی، سعیده قریشی، علیرضا آذری، احمد مقاره عابد، و سیما کیانی، “بررسی مقایسه ای میزان کنترل پلاک به دنبال مسواک زدن با سه نوع خمیردندان و مسواک زدن بدون خمیردندان،” مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)، vol. 32، no. 1، pp. 48–54، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/497009/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button