مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

732
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

630
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات تضعیفی عصاره ی آبی دارچین بر یادگیری و حافظه فضایی رت صحرایی نر مبتلا به دیابت شده با استرپتوزوتوسین

صفحات

 صفحه شروع 307 | صفحه پایان 314

چکیده

 مقدمه: دارچین (Cinnamonum verum) دارای اثرات درمانی همچون ضد دیابت, کاهش دهنده وزن, چربی و قند خون می باشد. هدف از انجام این مطالعه, بررسی اثرات عصاره آبی دارچین بر یادگیری و حافظه فضایی در رت های مبتلا به دیابت بود.روش ها: در این بررسی, 28 سر رت نر بالغ از نژاد ویستار (Wistar) با محدوده وزنی 30±200 گرم استفاده شد. رت ها به چهار گروه هفت تایی شاهد یا سالم, سالم دریافت کننده عصاره, مبتلا به دیابت و مبتلا به دیابت دریافت کننده عصاره تقسیم شدند. القای دیابت با تزریق داخل صفاقی 50 میلی گرم بر کیلوگرم استرپتوزوتوسین انجام شد. آزمایش ها برای سه هفته طراحی شد. در این مدت, تیمار با استفاده از عصاره با دز 200 میلی گرم بر کیلوگرم انجام شد. در پایان دوره, وزن رت های تحت تیمار با گروه شاهد مقایسه گردید. سنجش یادگیری و حافظه فضایی به کمک ماز شعاعی هشت بازویی انجام شد. داده ها با نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون Repeated measures ANOVA تحلیل شد.یافته ها: افزایش معنی دار (P<0.05) در زمان سپری شدن برای یافتن غذا در رت های مبتلا به دیابت, دریافت کننده عصاره و مبتلا به دیابت دریافت کننده عصاره در مقایسه با گروه شاهد, نشان دهنده اثرات تضعیفی دارچین روی یادگیری و حافظه فضایی رت ها بود.نتیجه گیری: عصاره آبی دارچین, منجر به تضعیف یادگیری و حافظه فضایی رت های مبتلا به دیابت می شود. احتمال می رود این اثر تضعیفی در رت های دیابتی دریافت کننده دارچین, ناشی از افزایش قند خون و اثرات مخرب آن بر عملکرد سیستم عصبی باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شریف زاده، سمیه، و محمدزاده، مهدی. (1395). اثرات تضعیفی عصاره ی آبی دارچین بر یادگیری و حافظه فضایی رت صحرایی نر مبتلا به دیابت شده با استرپتوزوتوسین. مجله دانشکده پزشکی اصفهان، 34(377)، 307-314. SID. https://sid.ir/paper/50175/fa

    Vancouver: کپی

    شریف زاده سمیه، محمدزاده مهدی. اثرات تضعیفی عصاره ی آبی دارچین بر یادگیری و حافظه فضایی رت صحرایی نر مبتلا به دیابت شده با استرپتوزوتوسین. مجله دانشکده پزشکی اصفهان[Internet]. 1395؛34(377):307-314. Available from: https://sid.ir/paper/50175/fa

    IEEE: کپی

    سمیه شریف زاده، و مهدی محمدزاده، “اثرات تضعیفی عصاره ی آبی دارچین بر یادگیری و حافظه فضایی رت صحرایی نر مبتلا به دیابت شده با استرپتوزوتوسین،” مجله دانشکده پزشکی اصفهان، vol. 34، no. 377، pp. 307–314، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/50175/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button