مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,642
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

231
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر نمک سود کردن پیکل روی کیفیت ماهی کپور نقره ای هنگام نگهداری در یخچال

صفحات

 صفحه شروع 643 | صفحه پایان 653

چکیده

نمک سود کردن یکی از قدیمی ترین روش های نگهداری جهت افزایش زمان ماندگاری ماهی است. هدف این مطالعه بررسی تغییرات شیمیایی و میکروبی ماهی کپور نقره ای بعد از نمک سود کردن پیکل هنگام نگهداری در یخچال می باشد. ماهیان پس از نمک سود شدن با غلظت های 10% و 20% در یخچال (4oC) نگهداری شدند. فراسنجه های شیمیایی (مقادیر رطوبت, پروتئین, نمک, PV, TBA), pH و فراسنجه های میکروبی (TVC, PTC و هالوفیل ها) در روزهای صفر, 3, 6, 9 و 12 اندازه گیری شدند. افزایش جذب نمک موجب کاهش رطوبت گردید. میزان pH و پروتئین طی نگهداری در یخچال کاهش یافت. نتایج این تحقیق افزایش معنی دار TBA و PV ماهیان نمک سود شده با غلظت 20% را نسبت به 10% نشان می دهد. میزان باکتریهای هوازی مزوفیل و هالوفیل در هر دو تیمار افزایش و میزان باکتریهای سرمادوست کاهش یافت. استفاده از نمک ها به عنوان نگهدارنده های طبیعی جهت افزایش زمان ماندگاری ماهی هنگام نگهداری در یخچال می تواند موثر باشد. نتایج این مطالعه نمک سود کردن پیکل با غلظت 10% را برای ماهی کپور نقره ای توصیه می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملاشاهی، معصومه، علیزاده دوغیکلایی، ابراهیم، و مهقانی، قربانعلی. (1394). تاثیر نمک سود کردن پیکل روی کیفیت ماهی کپور نقره ای هنگام نگهداری در یخچال. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 11(5)، 643-653. SID. https://sid.ir/paper/501961/fa

    Vancouver: کپی

    ملاشاهی معصومه، علیزاده دوغیکلایی ابراهیم، مهقانی قربانعلی. تاثیر نمک سود کردن پیکل روی کیفیت ماهی کپور نقره ای هنگام نگهداری در یخچال. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1394؛11(5):643-653. Available from: https://sid.ir/paper/501961/fa

    IEEE: کپی

    معصومه ملاشاهی، ابراهیم علیزاده دوغیکلایی، و قربانعلی مهقانی، “تاثیر نمک سود کردن پیکل روی کیفیت ماهی کپور نقره ای هنگام نگهداری در یخچال،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 11، no. 5، pp. 643–653، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/501961/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button