مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

527
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

190
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی رژیم غذایی طبیعی ماهی کفال طلایی (Liza aurata) و ارتباط آن با شاخص های زیست سنجی در دو فصل بهار و پاییز

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 44

چکیده

ماهی کفال طلایی (Liza aurata) یکی از ماهیان اقتصادی دریای خزر است و آگاهی از رژیم غذایی آن در تعیین نقش زیست محیطی این گونه و درک موقعیت آن در ساختار شبکه غذایی دریای خزر ضروری است. از این رو هدف این مطالعه, بیولوژی تغذیه ماهی کفال طلایی و اولویت رژیم غذایی آن در دو فصل پاییز (دوره تولیدمثل) و ابتدای بهار (دوره غیرتولید مثل) سواحل جنوبی دریای خزر بود. همچنین روابط بین شاخص های زیستی (وزن و طول) و دستگاه گوارش شامل معده و روده مورد بررسی قرار گرفت. به همین منظور نمونه برداری از 100 عدد ماهی کفال طلایی از صید پره, در دو فصل بهار و پاییز در 10 ایستگاه (آستارا, تالش, بندر انزلی, رودسر, تنکابن, نوشهر, فریدون کنار, بهشهر, بندر ترکمن, خواجه نفس), در سواحل جنوبی دریای خزر انجام گردید. نمونه ها در آزمایشگاه زیست سنجی شدند. رابطه رگرسیونی بین طول کل و وزن بدن (ضریب همبستگی r=0.82) همبستگی بالایی نشان دادند. با توجه به سطح معناداری بدست آمده (P>0.05) و با توجه به مقدار b از رابطه ی رگرسیونی طول - وزن, که اختلاف معناداری با عدد 3 ندارد فرمول رشد ایزومتریک به دست آمد. بررسی محتوای دستگاه گوارش نشان داد شاخص خالی بودن معده در فصل پاییز و بهار به ترتیب برابر با 20±28.28 و 4±8.43 بود. بر اساس آزمون همبستگی پیرسون رابطه معکوس و معنی دار بین شاخص های وزن و طول با شاخص GSI و شدت تغذیه دیده شد, اما هیچ رابطه ی معنی داری بین شاخص های وزن و طول ماهی با محتویات معده و شاخص RLG وجود نداشت. میانگین RLG به طول بدن ماهیان در فصل پاییز و بهار به ترتیب برابر 4.84±5.70 و 3.95±0.59 بود که با توجه به مقادیر RLG که بیش از یک و در حد متوسط است, ماهی کفال طلایی همه چیزخوار می باشد و تمایل زیادی به گیاه خواری دارد, این ماهی پرخور و فاقد غذای اصلی است. میزان ترجیح غذایی (FP) در فصل پاییز برای گاماروس (Gammarus) به میزان 25 درصد, سپس مایتیلوس (Mytilus) به میزان 21 درصد و در فصل بهار برای شانه دار به میزان 46 درصد, به عنوان آیتم غذای اصلی تشکیل می دهد, غذاهای فرعی به ترتیب درصد وقوع بالاتر شامل کرم نرئیس (Nereis), غذای له شده, صدف کاردیوم (Cardium), لارو شیرونومیده (Chironomidae larvae), جلبک انترومورفا (Entermorpha) و هیدروبیا (Hydrobia) می باشد که البته میزان وقوع هر یک از آیتم های مورد تغذیه توسط ماهی کفال طلایی بنابر تغییرات فصلی, میزان دسترسی و شرایط آب و هوایی متغییر محیط در دو فصل بهار و پاییز متفاوت می باشد. شاخص GSI نشان می دهد, تغذیه در فصل بهار, مطلوب تر بوده است و میزان تغذیه در فصل پاییز و دوره تولیدمثلی کاهش یافته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زندآور، هدیه، و نوروزی، مهرنوش. (1396). بررسی رژیم غذایی طبیعی ماهی کفال طلایی (Liza aurata) و ارتباط آن با شاخص های زیست سنجی در دو فصل بهار و پاییز. زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، 9(34)، 31-44. SID. https://sid.ir/paper/502929/fa

    Vancouver: کپی

    زندآور هدیه، نوروزی مهرنوش. بررسی رژیم غذایی طبیعی ماهی کفال طلایی (Liza aurata) و ارتباط آن با شاخص های زیست سنجی در دو فصل بهار و پاییز. زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)[Internet]. 1396؛9(34):31-44. Available from: https://sid.ir/paper/502929/fa

    IEEE: کپی

    هدیه زندآور، و مهرنوش نوروزی، “بررسی رژیم غذایی طبیعی ماهی کفال طلایی (Liza aurata) و ارتباط آن با شاخص های زیست سنجی در دو فصل بهار و پاییز،” زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، vol. 9، no. 34، pp. 31–44، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/502929/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button