مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,345
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

227
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی توزیع فراوانی میزان باقی مانده آنتی بیوتیک تتراسایکلین در دو بخش سفیده و زرده تخم مرغ های عرضه شده در شهر اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 مقدمه: در سال های اخیر, شواهد متعددی از مصرف گسترده آنتی بیوتیک های گروه تتراسایکلین برای پرورش طیور در برخی از مناطق جهان مشاهده شده است و در برخی موارد, باقی مانده این آنتی بیوتیک ها از حدود مجاز تعیین شده فراتر رفته, اما تاکنون گزارش این مورد در ایران منتشر نشده است.روش ها: مطالعه حاضر به صورت مقطعی در پاییز سال 1393, بر روی 40 نمونه تخم مرغ صنعتی از برندهای مختلف و 6 نمونه تخم مرغ بومی که به صورت تصادفی از سطح شهر اصفهان جمع آوری شده بود, انجام گرفت. نمونه ها از لحاظ باقی مانده تتراسایکلین با استفاده از روش کیت اختصاصی ELISA (Enzyme-linked immunosorbent assay) مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت, داده ها با استفاده از آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل گردید.یافته ها: محدوده میزان باقی مانده تتراسایکلین در نمونه های تخم مرغ بین 0.56 تا 9.7 ppb (میانگین 3.1 ppb) به دست آمد. این مقدار در مقایسه با حداکثر مجاز باقی مانده (Maximum residue levels یا MRLs) تتراسایکلین در تخم مرغ (200 ppb) که توسط کمیته اروپا تعیین شده است, نشان دهنده مقدار مجاز باقی مانده آنتی بیوتیک در نمونه های تخم مرغ بود. همچنین, بررسی جداگانه زرده و سفیده نمونه ها, بیانگر بالاتر بودن باقی مانده دارو در زرده نسبت به سفیده بود.نتیجه گیری: نتیجه کلی مطالعه حاکی از ایمن بودن تخم مرغ های عرضه شده در سطح شهر اصفهان از لحاظ باقی مانده آنتی بیوتیک تتراسایکلین می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کمالی، عباس، میرلوحی، مریم، اعتباری، محمود، و یارمحمدی، ایوب. (1395). بررسی توزیع فراوانی میزان باقی مانده آنتی بیوتیک تتراسایکلین در دو بخش سفیده و زرده تخم مرغ های عرضه شده در شهر اصفهان. تحقیقات نظام سلامت، 12(2)، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/504045/fa

    Vancouver: کپی

    کمالی عباس، میرلوحی مریم، اعتباری محمود، یارمحمدی ایوب. بررسی توزیع فراوانی میزان باقی مانده آنتی بیوتیک تتراسایکلین در دو بخش سفیده و زرده تخم مرغ های عرضه شده در شهر اصفهان. تحقیقات نظام سلامت[Internet]. 1395؛12(2):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/504045/fa

    IEEE: کپی

    عباس کمالی، مریم میرلوحی، محمود اعتباری، و ایوب یارمحمدی، “بررسی توزیع فراوانی میزان باقی مانده آنتی بیوتیک تتراسایکلین در دو بخش سفیده و زرده تخم مرغ های عرضه شده در شهر اصفهان،” تحقیقات نظام سلامت، vol. 12، no. 2، pp. 0–0، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/504045/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button