مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

396
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

159
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی شیوع اروژن دندانی و عوامل ایجاد کننده آن در بیماران مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی یزد در سال تحصیلی 92-1391

صفحات

 صفحه شروع 315 | صفحه پایان 322

چکیده

 زمینه و هدف: اروژن دندانی, از دست رفتن یا سایش شیمیایی ساختار دندان بدون دخالت عامل باکتریایی است که شیوع روزافزونی دارد و با توجه به مشکلات درمانی آن نیازمند توجه و پیگیری دقیق است. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان شیوع اروژن و عوامل ایجاد کننده آن در مراجعین به دانشکده دندانپزشکی یزد در سال 92-1391 انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- مقطعی, 400 بیمار مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی یزد در سال 1392, به صورت تصادفی انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. تمام دندان های آن ها در سه سطح باکال, لینگوال و اکلوزال مورد بررسی قرار گرفتند. برای درجه بندی وسعت ضایعات, از شاخص BEWE (Basic Erosive Wear Examination)استفاده شد. همچنین پرسشنامه ای در اختیار بیماران قرار گرفت که شامل اطلاعات دموگرافیک بیمار و سوالاتی جهت بررسی علل اروژن بود. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS17 و آزمون های Mann-Whiney test,Fisher Exact test و Chi-Square test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: در این مطالعه 138 مرد و 261 زن با میانگین سنی 33.26±10.82 شرکت داشتند. در مجموع 84 نفر از بیماران (21.1%) دارای اروژن و 315 بیمار (78.9%) فاقد اروژن بودند.بین ابتلا به اروژن دندانی و سن بیماران ارتباط آماری مستقیم و معنی داری وجود داشت (P<0.001), همچنین رابطه مستقیمی بین اروژن دندانی با ترش کردن معده, مصرف لیموترش و ترشی, نوشابه, دلستر و آبمیوه دیده شد (P<0.001).نتیجه گیری: مصرف موادی مثل لیموترش و ترشی, نوشابه, دلستر و آبمیوه احتمال اروژن را افزایش می دهند. بنابراین با توجه به شیوع حدود 21 درصد اروژن در بیماران مورد بررسی لازم است توجه بیشتری به آموزش علل اروژن و راهکارهای کاهش آن معطوف گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button