مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

699
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

416
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تاثیر دهان شویه نعناع با کلر هگزیدین برمیزان پلاک میکروبی، رنگیزه دندانی و پذیرش افراد

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 102

چکیده

 سابقه و هدف: با توجه به موثر بودن نعناع روی پلاک در این تحقیق تاثیر دهان شویه نعناع با کلر هگزیدین بر میزان پلاک میکروبی در دانشجویان دندان پزشکی دانشگاه ازاد اسلامی تهران مقایسه شد.مواد و روش ها: تحقیق به صورت کار آزمایی بالینی به شماره 1395.11 دوسویه کورمتقاطع انجام شد. پلاک اولیه داوطلبین اندازه گیری و افراد به طور اتفاقی به دو گروه تقسیم شدند و طی 4هفته دوبار در روز دهانشویه خودرا استفاده نمودند. بعد از 2 هفته دوره انتظار دهانشویه ها عوض و نمونه ها از دهانشویه های جدید استفاده نمودند. بعد از 4 هفته پلاک و رنگیزه و پذیرش افراد ثبت و تغیرات آن با آزمون M ann- U - W ithney بررسی گردید.یافته ها: میزان رنگیزه افرادی که از دهانشویه کلرهگزیدین استفاده کرده بودند (6.05±1.16) و افرادی که ازدهانشویه نعناع استفاده کرده بودند (2.18±0.83) (0.001> p). میزان پلاک افرادی که از دهانشویه نعناع استفاده کرده بودند (1.17±0.24) و افرادی که از دهانشویه کلرهگزیدین استفاده کرده بودند (0.86±0.17). (0.001 > p). افرادی که از دهانشویه نعناع استفاده کرده بودند همگی طعم مناسب گزارش کردند. اما افرادی که از دهانشویه کلرهگزیدین استفاده کرده بودند, هیچ کدام طعم مناسبی در دهان خود احساس نکردند. (0.001 > p). در (84 %) 21 نفر افرادی که از دهانشویه کلرهگزیدین استفاده نمودند سوزش دهان مشاهده و در افرادی که از دهانشویه نعناع استفاده کردند (12 %) 3 نفر حس سوزش دهان گزارش شد. (0.001 > p) افرادی که از دهانشویه کلرهگزیدین استفاده کردند (96 %) 24 نفر احساس بوی نا مطبوع در دهان داشتند و در (4 %) 1 نفر افرادی که از دهانشویه نعناع استفاده کردند بوی نامطبوع در دهان گزارش شد. (0.001 > p).نتیجه گیری: به نظر می رسددهانشویه کلر هگزیدین از لحاظ کاهش پلاک بهتر از دهانشویه نعناع می باشد ولی از لحاظ ایجاد بوی مطبوع و عدم سوزش دهان و ایجاد رنگیزه کمتر دهانشویه نعناع عملکرد بهتری نسبت به کلر هگزیدین داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    علائی، آرزو، آقایان، شبنم، کمالی نژاد، محمد، و آرزومند، مریم. (1396). مقایسه تاثیر دهان شویه نعناع با کلر هگزیدین برمیزان پلاک میکروبی, رنگیزه دندانی و پذیرش افراد. تحقیق در علوم دندانپزشکی، 14(2 (پیاپی 52))، 97-102. SID. https://sid.ir/paper/504736/fa

    Vancouver: کپی

    علائی آرزو، آقایان شبنم، کمالی نژاد محمد، آرزومند مریم. مقایسه تاثیر دهان شویه نعناع با کلر هگزیدین برمیزان پلاک میکروبی, رنگیزه دندانی و پذیرش افراد. تحقیق در علوم دندانپزشکی[Internet]. 1396؛14(2 (پیاپی 52)):97-102. Available from: https://sid.ir/paper/504736/fa

    IEEE: کپی

    آرزو علائی، شبنم آقایان، محمد کمالی نژاد، و مریم آرزومند، “مقایسه تاثیر دهان شویه نعناع با کلر هگزیدین برمیزان پلاک میکروبی, رنگیزه دندانی و پذیرش افراد،” تحقیق در علوم دندانپزشکی، vol. 14، no. 2 (پیاپی 52)، pp. 97–102، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/504736/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button