مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

836
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

648
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارتباط چربی های رژیم غذایی با شاخص های سندرم متابولیک در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2

صفحات

 صفحه شروع 563 | صفحه پایان 571

چکیده

 مقدمه: سندرم متابولیک, مجموعه ای از اختلالات متابولیک است که شیوع آن در بیماران مبتلا به دیابت در حال افزایش است. کیفیت چربی های رژیم غذایی بر روی شاخص های سندرم متابولیک اثر دارد. هدف از مطالعه حاضر, بررسی ارتباط اسیدهای چرب رژیم غذایی با شاخص های سندرم متابولیک در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بود.روش ها: مطالعه حاضر, از نوع مطالعات مقطعی بود و بر روی 300 نفر از بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. رژیم غذایی افراد شرکت کننده با پرسش نامه بسامد خوراک ارزیابی شد. تحلیل داده های غذایی با نرم افزار Nutritionist4 و محاسبات آماری با نرم افزار SPSS انجام شد.یافته ها: 69.6 درصد از بیماران, مبتلا به سندرم متابولیک بودند. بعد از تعدیل عوامل مخدوشگر, ارتباط معکوس معنی داری بین اسیدهای چرب امگا 3 با فشار خون سیستول (P=0.010) و دیاستول (P=0.002) مشاهده شد. همچنین, رابطه مستقیم معنی داری بین اسیدهای چرب با یک باند دوگانه با قند خون ناشتا (P=0.006) و اسید چرب امگا 3 با تری گلیسیرید (P=0.010) مشاهده شد.نتیجه گیری: بر اساس نتایج مطالعه, اسیدهای چرب امگا 3 با کاهش فشار خون افراد مبتلا به دیابت نوع 2, ارتباط دارند و همچنین ارتباط مستقیمی بین مصرف اسیدهای چرب با یک باند دو نه با قند خون ناشتا و اسیدهای چرب امگا 3 با تری گلیسیرید مشاهده شد, اما برای تایید نتایج, مطالعات آینده نگر بیشتری نیاز است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    سبحانی، نفیسه، انتظاری، محمدحسن، فیضی، آوات، عسگری، غلامرضا، و رییسی، جمال. (1395). بررسی ارتباط چربی های رژیم غذایی با شاخص های سندرم متابولیک در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. مجله دانشکده پزشکی اصفهان، 34(383)، 563-571. SID. https://sid.ir/paper/51205/fa

    Vancouver: کپی

    سبحانی نفیسه، انتظاری محمدحسن، فیضی آوات، عسگری غلامرضا، رییسی جمال. بررسی ارتباط چربی های رژیم غذایی با شاخص های سندرم متابولیک در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. مجله دانشکده پزشکی اصفهان[Internet]. 1395؛34(383):563-571. Available from: https://sid.ir/paper/51205/fa

    IEEE: کپی

    نفیسه سبحانی، محمدحسن انتظاری، آوات فیضی، غلامرضا عسگری، و جمال رییسی، “بررسی ارتباط چربی های رژیم غذایی با شاخص های سندرم متابولیک در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2،” مجله دانشکده پزشکی اصفهان، vol. 34، no. 383، pp. 563–571، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/51205/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button