مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

614
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

272
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مدل سازی سینتیک خشک کردن برش های لیموترش به روش تابش مادون قرمز با استفاده از شبکه های عصبی GMDH هیبریدی

صفحات

 صفحه شروع 91 | صفحه پایان 105

چکیده

 مدل سازی سینتیک خشک کردن, یکی از راه های مناسب برای کنترل زمان و شرایط خشک کردن می باشد. در این تحقیق, سینتیک خشک کردن برش های لیموترش با ضخامت های 5 و 10 میلی متر در یک خشک کن مادون قرمز آزمایشگاهی و در دماهای 100, 125, 150 و 175 درجه سانتی گراد بررسی شد. برای مدل سازی سینتیک خشک کردن برش های لیموترش, از 7 مدل ریاضی رایج خشک کردن لایه نازک استفاده شد. هم چنین برای این بررسی, از روش شبکه های عصبی GMDH هیبریدی چهار لایه (یک لایه ورودی, دو لایه مخفی و یک لایه خروجی) استفاده گردید. نتایج نشان داد که شبکه عصبی GMDH هیبریدی بهینه, دارای دقت بالایی در تخمین محتوای رطوبتی برش های لیموترش طی فرایند خشک کردن بوده که این دقت (R2=0.9909) حدود دقت مدل پیج به عنوان بهترین مدل ریاضی به کار برده شده بود (R2=0.9793-0.9950). بررسی میزان حساسیت محتوای رطوبتی نسبت به متغیرهای ورودی نشان داد که مقدار رطوبت طی خشک شدن مادون قرمز به زمان خشک شدن بیش از سایر متغیرها حساس است (45 درصد). افزایش دما از 100 به 175 درجه سانتی گراد سبب افزایش ضریب نفوذ موثر (D eff) از 9.90´10-10 به 2.76´10-9s/m2 گردید. مقدار انرژی فعال سازی برای برش های لیموترش 87.61kJ/mol به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یوسفی، علیرضا، قاسمیان، ناصر، و سالاری، امیر. (1396). مدل سازی سینتیک خشک کردن برش های لیموترش به روش تابش مادون قرمز با استفاده از شبکه های عصبی GMDH هیبریدی. فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)، 5(1 )، 91-105. SID. https://sid.ir/paper/512504/fa

    Vancouver: کپی

    یوسفی علیرضا، قاسمیان ناصر، سالاری امیر. مدل سازی سینتیک خشک کردن برش های لیموترش به روش تابش مادون قرمز با استفاده از شبکه های عصبی GMDH هیبریدی. فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)[Internet]. 1396؛5(1 ):91-105. Available from: https://sid.ir/paper/512504/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا یوسفی، ناصر قاسمیان، و امیر سالاری، “مدل سازی سینتیک خشک کردن برش های لیموترش به روش تابش مادون قرمز با استفاده از شبکه های عصبی GMDH هیبریدی،” فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)، vol. 5، no. 1 ، pp. 91–105، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/512504/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button