مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,358
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

669
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مربای رژیمی تهیه شده از فروکتوز بر شاخص قند خون در بیماران دیابتی نوع II

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 70

چکیده

 مقدمه: شایع ترین بیماری ناشی از اختلالات متابولیسم, دیابت است. بیماران مبتلا به این بیماری, مجاز به مصرف گلوکز یا دی ساکارید حاوی گلوکز (نظیر ساکارز) نیستند. در این مطالعه, تعیین تغییرات گلوکز خون بیماران دیابتی پس از مصرف مرباهای ژله ای رژیمی تهیه شده از شیرین کننده فروکتوز و نان سفید ( رفرانس) مورد بررسی قرار گرفت.روش کار: در این مطالعه کارآزمایی بالینی تعداد30 بیمار مبتلا به دیابت نوع II که عضو انستیتو غدد داخلی و متابولیسم بودند, انتخاب و مورد آزمایش قرار گرفتند. این مطالعه در سال 1385 در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شد. برای تعیین شاخص قند خون مرباهایی که دارای خصوصیات حسی قابل قبولی بودند, از نان سفید به عنوان رفرانس استفاده شد و مقادیر گلوکز خون در زمانهای صفر, 15, 30, 45, 60, 90, 120 دقیقه پس از خوردن هر یک از آنها اندازه گیری شد و تغییرات آن با آمار ویل کاکسون و من یو ویتنی مورد قضاوت آماری قرار گرفتند.نتایج: تحقیق بر تعداد30 بیمار با نسبت مساوی جنس وبا سن 51±17.9 و وزن72.6±10  انجام گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که در بیماران دیابتی نوع II متوسط پاسخ قندی ‍پس از مصرف نان سفید به مراتب بیشتر از مربای رژیمی فروکتوز بود (p<0.001).  شاخص های قند خون نان سفید ( رفرانس) و مربای فروکتوز به ترتیب 100 و 34.4 تعیین شد.نتیجه گیری: با توجه به شاخص قند خون کم این مربا و اثرات مثبت کلینیکی مواد غذایی دارای شاخص قند خون کم, استفاده از این مربا در رژیم غذایی بیماران دیابتی مفید خواهد بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرح بخش فارسی، پیام، رزاقی آذر، مریم، مهرنیا، ایرج، حساس، محمدرضا، ولایی، ناصر، و کیمیاگر، سیدمسعود. (1387). تاثیر مربای رژیمی تهیه شده از فروکتوز بر شاخص قند خون در بیماران دیابتی نوع II. مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، 51(99)، 67-70. SID. https://sid.ir/paper/51289/fa

    Vancouver: کپی

    فرح بخش فارسی پیام، رزاقی آذر مریم، مهرنیا ایرج، حساس محمدرضا، ولایی ناصر، کیمیاگر سیدمسعود. تاثیر مربای رژیمی تهیه شده از فروکتوز بر شاخص قند خون در بیماران دیابتی نوع II. مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد[Internet]. 1387؛51(99):67-70. Available from: https://sid.ir/paper/51289/fa

    IEEE: کپی

    پیام فرح بخش فارسی، مریم رزاقی آذر، ایرج مهرنیا، محمدرضا حساس، ناصر ولایی، و سیدمسعود کیمیاگر، “تاثیر مربای رژیمی تهیه شده از فروکتوز بر شاخص قند خون در بیماران دیابتی نوع II،” مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، vol. 51، no. 99، pp. 67–70، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/51289/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button