مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

633
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

277
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی رفتار هالوکرومیک فیلم استات سلولز حاوی شناساگر رنگی بروموتیمول بلو

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 66

چکیده

 رشد میکروبی در محصولات غذایی سبب کاهش ماندگاری موادغذایی و افزایش خطر ابتلا به بیماری هایی با منشا غذایی می شود. روش های مختلفی برای پایش رشد میکروبی و به تبع آن بروز فساد در محصولات غذایی وجود دارد که از آن جمله می توان به طراحی حسگرهای شناساگر فساد اشاره کرد. لذا در تحقیق حاضر به بررسی امکان تولید فیلم استات سلولز دارای معرف رنگی بروموتیمول بلو, به عنوان یک حسگر هالوکرومیک پرداخته شده است. از محلول 4% استات سلولز حاوی غلظت های رنگ 0.5, 1 و 1.5% جهت تهیه فیلم های شناساگر حساس به pH استفاده شد و رفتار هالوکرومیک فیلم های تولید شده با استفاده از بافرهای 5 تا 9, طی اندازه گیری فاکتور های رنگ سنجی (L*, a* و b*) و اختلاف رنگ کلی ( DE), بررسی شد. سرعت عکس العمل فیلم های تولید شده و هم چنین میزان تراوش ماده رنگی در pH های مختلف نیز مطالعه گردید. نتایج این بررسی نشان دهنده تاثیر معنی دار غلظت رنگ بر فاکتور های رنگ سنجی (P<0.05) است. افزایش pH به ترتیب, باعث افزایش DE و کاهش فاکتور های L*, a* و b* گردید. هم چنین مشخص شد که فیلم های با غلظت 1.5% رنگ دارای سرعت پاسخگویی بالاتر و شدت تغییرات رنگی بیش تری هستند. از نظر تراوش رنگ نیز اندازه گیری هایی که توسط دستگاه اسپکتروفتومتر انجام شد, نشان داد که فیلم های هالوکرومیک تهیه شده, در آب مقطر و بافر ها تراوش نداشتند و پیک جذبی قابل قبولی مشاهده نشد, که این ویژگی حسگر ها را برای کاربرد در بسته بندی موادغذایی با رطوبت بالا مناسب می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آقایی، زهرا، عمادزاده، بهاره، قرآنی، بهروز، و کدخدایی، رسول. (1395). بررسی رفتار هالوکرومیک فیلم استات سلولز حاوی شناساگر رنگی بروموتیمول بلو. فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)، 4(14)، 55-66. SID. https://sid.ir/paper/518351/fa

    Vancouver: کپی

    آقایی زهرا، عمادزاده بهاره، قرآنی بهروز، کدخدایی رسول. بررسی رفتار هالوکرومیک فیلم استات سلولز حاوی شناساگر رنگی بروموتیمول بلو. فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)[Internet]. 1395؛4(14):55-66. Available from: https://sid.ir/paper/518351/fa

    IEEE: کپی

    زهرا آقایی، بهاره عمادزاده، بهروز قرآنی، و رسول کدخدایی، “بررسی رفتار هالوکرومیک فیلم استات سلولز حاوی شناساگر رنگی بروموتیمول بلو،” فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)، vol. 4، no. 14، pp. 55–66، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/518351/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button