مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

330
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

160
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر مشاوره ی پرستاری بر دانش و عملکرد بیماران مبتلا به سلیاک در زمینه ی تبعیت از رژیم غذایی بدون گلوتن

صفحات

 صفحه شروع 754 | صفحه پایان 761

چکیده

 مقدمه: عدم تبعیت از رژیم غذایی در بیماران مبتلا به سلیاک, به دلیل عدم آگاهی و رفتارهای تغذیه ای نامناسب, با افزایش سرعت پیشرفت بیماری و عوارض طولانی مدت در این بیماران همراه است. این پژوهش, با هدف تعیین تأثیر مشاوره ی پرستاری بر دانش و عملکرد بیماران مبتلا به سلیاک در زمینه ی تبعیت از رژیم غذایی انجام گردید. روش ها: این مطالعه ی کارآزمایی بالینی, بر روی 100 بیمار مبتلا به سلیاک که به شیوه ی تصادفی سازی به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند, انجام گردید. بیماران گروه آزمون, تحت مشاوره ی پرستاری و بیماران گروه شاهد, تحت مراقبت های معمول مرکز سلیاک قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات, پرسش نامه ی محقق ساخته, شامل اطلاعات دموگرافیک و سنجش آگاهی و عملکرد در زمینه ی تبعیت از رژیم غذایی بود. اطلاعات قبل و بعد از 7 هفته مداخله, جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها, با استفاده از نرم افزار SPSS و در دو سطح توصیفی و استنباطی انجام شد. یافته ها: در گروه شاهد میانگین امتیاز دانش و عملکرد در زمینه ی تبعیت از رژیم غذایی در پیش آزمون به ترتیب برابر 63/8 ± 12/91 و 30/5 ± 12/54 و در گروه مورد, به ترتیب برابر 43/9 ± 18/91 و 06/6 ± 94/52 بود که با انجام مشاوره ی پرستاری در گروه آزمون, میانگین امتیاز میزان تبعیت از رژیم غذایی در زمینه ی دانش به مقدار 80/1 ± 58/127 و در بعد عملکرد, به مقدار 24/3 ± 78/73 افزایش داشت؛ به طوری که میزان دانش و عملکرد بیماران در زمینه ی تبعیت از رژیم غذایی در گروه مورد به طور معنی داری بیشتر از گروه شاهد (به ترتیب 43/7 ± 62/92 و 13/6 ± 82/54) بود (050/0 > P). نتیجه گیری: مشاوره ی پرستاری با ارتقای دانش بیماران در زمینه ی بیماری سلیاک و عوامل خطر مرتبط با آن, موجبات تبعیت بیشتر از رژیم غذایی را فراهم می کند. از این رو, بر اهمیت نقش مشاوره ی پرستاری در تبعیت بیماران مبتلا به سلیاک از رژیم غذایی تأکید می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریمی، طاهره، ضیایی راد، مرضیه، امامی نجفی دهکردی، سید محمدحسن، و جمالی، ناهید. (1398). تأثیر مشاوره ی پرستاری بر دانش و عملکرد بیماران مبتلا به سلیاک در زمینه ی تبعیت از رژیم غذایی بدون گلوتن. مجله دانشکده پزشکی اصفهان، 37(533 )، 754-761. SID. https://sid.ir/paper/524096/fa

    Vancouver: کپی

    کریمی طاهره، ضیایی راد مرضیه، امامی نجفی دهکردی سید محمدحسن، جمالی ناهید. تأثیر مشاوره ی پرستاری بر دانش و عملکرد بیماران مبتلا به سلیاک در زمینه ی تبعیت از رژیم غذایی بدون گلوتن. مجله دانشکده پزشکی اصفهان[Internet]. 1398؛37(533 ):754-761. Available from: https://sid.ir/paper/524096/fa

    IEEE: کپی

    طاهره کریمی، مرضیه ضیایی راد، سید محمدحسن امامی نجفی دهکردی، و ناهید جمالی، “تأثیر مشاوره ی پرستاری بر دانش و عملکرد بیماران مبتلا به سلیاک در زمینه ی تبعیت از رژیم غذایی بدون گلوتن،” مجله دانشکده پزشکی اصفهان، vol. 37، no. 533 ، pp. 754–761، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/524096/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button