Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

536
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

290
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی شیوع و عوامل زمینه ساز سوء مصرف مواد در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بجنورد

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 38

چکیده

 زمینه: سوء مصرف مواد یک پدیده شایع و رو به افزایش در سراسر دنیاست که به عنوان مهمترین آسیب اجتماعی, جامعه بشری را مورد تهاجم قرار داده و عوامل متعددی سبب می شود تا شخص دچار افت جدی در کنش های فردی و اجتماعی شود. لذا این مطالعه با هدف بررسی شیوع و عوامل زمینه ساز سوء مصرف مواد را در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی انجام شد. مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی در سال 1396 در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در شهر بجنورد انجام شد. تعداد 169 نفر از دانشجویان به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای در پژوهش شرکت نمودند. ابزار جمع آوری داده ها, پرسشنامه پژوهشگر ساخته ای بود که توسط مجریان و با بررسی مطالعات موجود تدوین گردید. پرسشنامه حاضر شامل اطلاعات جمعیت شناسی و اطلاعات مربوط مصرف مواد شامل سیگار, قلیان, الکل و مواد مخدر بود. اطلاعات مربوط به سوء مصرف مواد با 23 متغیر شامل مصرف مواد طی یکسال و یکماه گذشته, سن اولین شروع مصرف, مکان و زمان و افرادی که با آنان مصرف می نموده اند, جمع آوری شده و با استفاده از SPSS 20 به کمک آمار توصیفی(فراوانی, درصد, میانگین) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: میانگین سنی دانشجویان 03/2± 08/21 بود. %5/62 دانشجویان را خانم ها تشکیل می دادند. میانگین معدل دانشجویان 45/1± 43/16 بود. شیوع سوء مصرف سیگار, قلیان, مشروبات الکلی و مواد مخدر به ترتیب برابر با %4/8, %9/18, %7/7 و %6/3 بود. میانگین سنی سوء مصرف مواد در دانشجویان 57/2 ± 15/17 سال بود. اغلب دانشجویان با دوستان غیر دانشگاهی سوء مصرف قلیان(5%/18), مشروبات الکلی(4%/2) و مواد مخدر(4%/2) داشتند. سوء مصرف قلیان, مشروبات الکلی و مواد مخدر بیشتر در اوقات فراغت صورت می گرفت و به ترتیب برابر با (%4/12), (%8/1) و (%7/4) بود. بیشترین مکان سوء مصرف مواد در مورد سیگار, قلیان و مواد مخدر پارک ها و فضای سبز و برای مشروبات الکلی منازل مجردی و خانوادگی بود. بحث و نتیجه گیری: بیشترین سوء مصرف در بین دانشجویان مربوط به کشیدن قلیان بود. سوء مصرف مواد اغلب بصورت گروهی و با دوستان غیر دانشگاهی, در فضای سبز و پارک ها و در اوقات فراغت انجام می شد. پیشنهاد می شود به منظور کاهش شیوع سوء مصرف مواد, دوره های آموزشی تخصصی بیشتری برای افزایش آگاهی و درک دانشجویان در مورد عوامل زمینه ساز سوء مصرف مواد برگزار گردد. بعلاوه توصیه مطالعات بیشتر به منظور شناسایی هرچه دقیقتر عوامل زمینه ساز سوء مصرف مواد انجام شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قادری، محمد، موسوی جاجرمی، سیدمرتضی، حارث آبادی، مهدی، مجلسی، صبا، بخش آبادی، مهدی، و فیضی، پریسا. (1398). بررسی شیوع و عوامل زمینه ساز سوء مصرف مواد در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بجنورد. مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبتهای ویژه ایران، 41(1 (پیاپی 105) )، 29-38. SID. https://sid.ir/paper/524994/fa

    Vancouver: کپی

    قادری محمد، موسوی جاجرمی سیدمرتضی، حارث آبادی مهدی، مجلسی صبا، بخش آبادی مهدی، فیضی پریسا. بررسی شیوع و عوامل زمینه ساز سوء مصرف مواد در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بجنورد. مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبتهای ویژه ایران[Internet]. 1398؛41(1 (پیاپی 105) ):29-38. Available from: https://sid.ir/paper/524994/fa

    IEEE: کپی

    محمد قادری، سیدمرتضی موسوی جاجرمی، مهدی حارث آبادی، صبا مجلسی، مهدی بخش آبادی، و پریسا فیضی، “بررسی شیوع و عوامل زمینه ساز سوء مصرف مواد در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بجنورد،” مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبتهای ویژه ایران، vol. 41، no. 1 (پیاپی 105) ، pp. 29–38، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/524994/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا