مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

994
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

532
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر کنسانتره آب میوه بکرایی بر میزان گلوکز، لیپید و فعالیت آنزیم های ALT و AST سرم خون موش های صحرایی دیابتی

صفحات

 صفحه شروع 240 | صفحه پایان 245

چکیده

 مقدمه: این مطالعه به منظور بررسی اثر کنسانتره آب میوه بکرایی (Aegle marmelos) بر روی میزان گلوکز, کلسترول, تری گلیسرید, کرآتینین و فعالیت آنزیم های ALT و AST سرم خون موش های صحرایی دیابتی انجام شد.روش: چهل و پنج سر موش صحرایی نر بالغ انتخاب و به 3 گروه تقسیم شدند. یک گروه 15تایی به عنوان شاهد منفی یا موش های سالم در نظر گرفته شد و 30 موش باقی مانده  از طریق تزریق داخل وریدی محلول آلوکسان تتراهیدرات 5 درصد به میزان 50 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن مبتلا به دیابت شدند. پس از حصول اطمینان از دیابتی شدن, موش های دیابتی به دو گروه 15تایی تقسیم شدند. یک گروه به عنوان شاهد مثبت (دیابتی) و یک گروه به عنوان آزمایش در نظر گرفته شد. گروه آزمایش به مدت 3 هفته با مخلوط یکنواختی از غذای معمولی و کنسانتره آب میوه بکرایی (به میزان 2 گرم در هر کیلوگرم غذا) و گروه شاهد منفی و شاهد مثبت با غذای معمولی تغذیه شدند.یافته ها: در این تحقیق پس از ایجاد دیابت در موش های صحرایی غلظت گلوکز, کلسترول, تری گلیسرید, و فعالیت آنزیم ALT سرم به طور معنی داری افزایش یافت (P<0.01), ولی میزان فعالیت AST و مقدار کرآتینین تغییری نشان نداد. مصرف کنسانتره آب میوه بکرایی به طور معنی داری غلظت گلوکز, کلسترول, تری گلیسرید و فعالیت آنزیم ALT سرم را کاهش داد (P<0.01). همچنین میزان مصرف آب و غذا را کاهش داد (P<0.01).نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان دهنده اثرات کاهنده کنسانتره بکرایی بر میزان قند و چربی خون در موش های دیابتی می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رزمی، نعمت اله، جلودار، غلامعلی، ابراهیمی، حسن، و باغشنی، حسن. (1385). بررسی اثر کنسانتره آب میوه بکرایی بر میزان گلوکز, لیپید و فعالیت آنزیم های ALT و AST سرم خون موش های صحرایی دیابتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 13(4)، 240-245. SID. https://sid.ir/paper/535/fa

    Vancouver: کپی

    رزمی نعمت اله، جلودار غلامعلی، ابراهیمی حسن، باغشنی حسن. بررسی اثر کنسانتره آب میوه بکرایی بر میزان گلوکز, لیپید و فعالیت آنزیم های ALT و AST سرم خون موش های صحرایی دیابتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان[Internet]. 1385؛13(4):240-245. Available from: https://sid.ir/paper/535/fa

    IEEE: کپی

    نعمت اله رزمی، غلامعلی جلودار، حسن ابراهیمی، و حسن باغشنی، “بررسی اثر کنسانتره آب میوه بکرایی بر میزان گلوکز, لیپید و فعالیت آنزیم های ALT و AST سرم خون موش های صحرایی دیابتی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، vol. 13، no. 4، pp. 240–245، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/535/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا