مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

869
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

536
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثرات روغن ماهی و روغن ذرت بر سطح لیپیدهای سرم بیماران دیابتی نوع 2 مراجعه کننده به کلینیک دیابت زاهدان، سال 83-82

صفحات

 صفحه شروع 359 | صفحه پایان 366

چکیده

 مقدمه: بیماری دیابت به عنوان یکی از شایع ترین بیماری های متابولیک انسان دارای شیوعی در حال پیشرفت می باشد. دیس لیپیدمی در این بیماران شایع است که با افزایش تری گلیسرید و LDL-C و کاهش HDL-C پلاسما مشخص می گردد و خطر حوادث قلبی و عروقی را افزایش می دهد. درمان های پیشنهادی جهت دیس لیپیدمی در افراد دیابتی, استفاده از اسیدهای چرب اشباع نشده امگا-3 می باشد که عمدتا در روغن ماهی موجود است.روش ها: این مطالعه بصورت کارآزمایی بالینی دوسوکور تصادفی شده انجام گرفت. در مدت یک سال 96 بیمار دیابتی نوع 2 در دو گروه به مدت 8 هفته و سه بار در روز تحت تغذیه با روغن ماهی یا روغن ذرت قرار گرفتند (هر گروه 48 نفر). در ابتدای مطالعه و در پایان هفته هشتم میزان قند خون ناشتا, تری گلیسرید, کلسترول تام, LDL-C و HDL-C بیماران اندازه گیری شد و تغییرات آنها در هر گروه و نیز بین دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت.یافته ها: به طور کلی جنس, متوسط سن, سن شروع دیابت, مدت دیابت, BMI, میزان کلسترول تام, FBS, LDL-C, HDL-C و تری گلیسرید قبل درمان و نوع درمان دیابت, و سیگاری و غیر سیگاری بودن در دو گروه با هم تفاوت معنی داری نداشت. در گروه مصرف کننده روغن ماهی و روغن ذرت, میزان متوسط تری گلیسرید, کلسترول تام و قند خون ناشتا قبل و بعد از درمان اختلاف معنی داری نداشتند ولی در گروه روغن ماهی LDL-C بعد از درمان کاهش و HDL-C افزایش یافت (P=0.001) و در گروه روغن ذرت میزان متوسط LDL-C قبل و بعد از درمان اختلاف معنی داری با هم نداشتند ولی HDL-C بعد از درمان افزایش یافت (P=0.001). میزان متوسط تغییرات تری گلیسرید, کلسترول تام و قند خون ناشتا قبل و بعد از درمان در دو گروه با هم اختلاف معنی داری نداشت ولی بعد از درمان در گروه روغن ماهی نسبت به گروه روغن ذرت, میزان LDL-C کاهش و میزان HDL-C افزایش چشمگیری داشت که به ترتیب P=0.003 و P=0.001 بود. نسبت متوسط مقادیر LDL / HDL و /HDL کلسترول تام در گروه روغن ماهی و روغن ذرت در قبل و بعد از درمان اختلاف معنی داری داشته و نسبت متوسط تغییرات این دو در گروه روغن ماهی نسبت به روغن ذرت کاهش واضحی داشتند که به ترتیب برای نسبت های فوق P=0.001 و P=0.005 بود.نتیجه گیری: در این طرح روغن ماهی نسبت به روغن ذرت باعث کاهش بیشتر میزان LDL-C و افزایش بیشتر HDL-C شد و از آن مهم تر این که روغن ماهی باعث کاهش نسبت مقادیر HDL-C / کلسترول تام و LDL/HDL شد که این موارد باعث کاهش خطر حوادث قلبی و عروقی در بیماران دیابتی نوع 2 می شود .

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رشیدی، حمیرا، و آریان پور، حسین. (1386). مقایسه اثرات روغن ماهی و روغن ذرت بر سطح لیپیدهای سرم بیماران دیابتی نوع 2 مراجعه کننده به کلینیک دیابت زاهدان, سال 83-82. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 6(4 (پیاپی 21))، 359-366. SID. https://sid.ir/paper/53895/fa

    Vancouver: کپی

    رشیدی حمیرا، آریان پور حسین. مقایسه اثرات روغن ماهی و روغن ذرت بر سطح لیپیدهای سرم بیماران دیابتی نوع 2 مراجعه کننده به کلینیک دیابت زاهدان, سال 83-82. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1386؛6(4 (پیاپی 21)):359-366. Available from: https://sid.ir/paper/53895/fa

    IEEE: کپی

    حمیرا رشیدی، و حسین آریان پور، “مقایسه اثرات روغن ماهی و روغن ذرت بر سطح لیپیدهای سرم بیماران دیابتی نوع 2 مراجعه کننده به کلینیک دیابت زاهدان, سال 83-82،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 6، no. 4 (پیاپی 21)، pp. 359–366، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/53895/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button