مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,579
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

663
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی شیوع چاقی مرکزی و عمومی در دانشجویان دختر ساکن در خوابگاه ولنجک دانشگاه شهید بهشتی تهران

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 73

چکیده

 مقدمه: نظر به این که شیوع چاقی در جهان رو به افزایش بوده و با توجه به ارتباط چاقی با بیماری هایی مثل دیابت نوع 2, هیپرلیپیدمی, پرفشاری خون, بیماری های قلب و عروق و سرطان سینه, مطالعه حاضر بر روی 150 دانشجوی دختر که به روش نمونه گیری تصادفی سیستماتیک از ساکنین خوابگاه ولنجک دانشگاه شهید بهشتی تهران انتخاب شده بودند, انجام گرفت. روش ها: این مطالعه از نوع مقطعی - تحلیلی بوده و اطلاعات شامل اندازه گیری قد, وزن,دورکمر, دور باسن و تکمیل پرسشنامه وضعیت اجتماعی - اقتصادی و بسامد خوراک بود. در این مطالعه BMI جهت  بررسی چاقی عمومی و WHR جهت بررسی چاقی مرکزی محاسبه شدند. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 11 صورت گرفت. یافته ها: میانگین و انحراف معیار سن, نمایه توده بدنی (BMI), نسبت دور کمر به دور باسن(WHR)  و دور کمر (WC) معادل 31±260 ماه, 56/2±42/21 کیلوگرم بر متر مربع, 0.04±0.79 و 7.1±75.71 سانتی متر بود. در میان نمونه های مورد بررسی, 5/40 درصد, WHR بیش از 8/0 داشتند. 3/9 درصد دارای اضافه وزن , 1/62 درصد دارای وزن طبیعی و 6/28 درصد دارای کمبود وزن بودند. 8/37% ازآنها هیچ گاه ورزش نمی کردند و 3/23% فقط از شیرینی جات, چیپس و پفک به عنوان میان وعده استفاده می نمودند. در این بررسی میان BMI و مصرف کره , شیر, گوشت P<0.001) برای همه) و تخم مرغ (P<0.01), بین WHR و مصرف تخم مرغ و کره P<0.01) برای هر دو ) و نیز میان WC و مصرف کره (p<0.001) و شیر (p<0.0) ارتباط معنی دار معکوس مشاهده شد. نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاکی از این است که چاقی عمومی در بین نمونه های مورد بررسی از شیوع بالایی برخوردار نیست, اما میزان چاقی مرکزی بر اساس WHR قابل توجه می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فقیه، شیوا، و اقتصادی، شهریار. (1384). بررسی شیوع چاقی مرکزی و عمومی در دانشجویان دختر ساکن در خوابگاه ولنجک دانشگاه شهید بهشتی تهران. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 4(3)، 67-73. SID. https://sid.ir/paper/54000/fa

    Vancouver: کپی

    فقیه شیوا، اقتصادی شهریار. بررسی شیوع چاقی مرکزی و عمومی در دانشجویان دختر ساکن در خوابگاه ولنجک دانشگاه شهید بهشتی تهران. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1384؛4(3):67-73. Available from: https://sid.ir/paper/54000/fa

    IEEE: کپی

    شیوا فقیه، و شهریار اقتصادی، “بررسی شیوع چاقی مرکزی و عمومی در دانشجویان دختر ساکن در خوابگاه ولنجک دانشگاه شهید بهشتی تهران،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 4، no. 3، pp. 67–73، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/54000/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button