مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,696
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

597
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه چاقی و عوامل مرتبط به آن در دانشجویان مراکز دانشگاهی شهر بم 84-83

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 66

چکیده

 زمینه و هدف: امروزه چاقی به عنوان یک مشکل بهداشت جهانی مطرح و شیوع آن در دهه های اخیر افزایش یافته است. چاقی به عنوان یک عامل خطر در بروز بیماری های متعدد از قبیل دیابت, پرفشاری خون, هیپرلیپیدمی, بیماریهای قلبی - عروقی و سرطان شناخته است. این مطالعه با هدف ارزیابی وضعیت چاقی و افزایش وزن در دانشجویان شهر بم انجام گردید.روش بررسی: در این مطالعه توصیفی – تحلیلی 327 دانشجو (139 پسر و 188 دختر) با میانگین سنی 21.78±2.61 به روش تصادفی - طبقه ای از بین کل دانشجویان مراکز دانشگاهی شهر بم انتخاب شدند. وزن و قد بدون کفش و لباس اضافی اندازه گیری و نمایه توده بدنی با استفاده از پروتکل استاندارد محاسبه شد. معیار مورد استفاده برای تعریف لاغری, وزن طبیعی, اضافه وزن و چاقی بر پایه حدود مرزی نمایه توده بدنی (BMI) پیشنهادی کمیته تخصصی سازمان بهداشت جهانی (WHO) بود. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و تحلیلی (آزمونهای t مستقل و مجذور کا) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: نتایج به دست آمده نشان داد که میانگینBMI  در نمونه مورد بررسی 21.82±3.216 بود که این میانگین در دختران 21.59±3.31 و در پسران 22.08±3.08 می باشد (P>0.05). %14.1 کل دانشجویان مورد بررسی کم وزن, %71.6 وزن طبیعی, %12.1 اضافه وزن و %2.1 چاق بودند. میانگین BMI در دانشجویان با سابقه چاقی در خانواده 22.3±3.47 در افراد فاقد سابقه چاقی در خانواده 21.01±2.54 به دست آمد (P<0.001).نتیجه گیری: با توجه به وجود مواردی از سوء تغذیه (کم وزنی و اضافه وزن) در دانشجویان, لزوم توجه به ارایه برنامه های مناسب تغذیه ای و اصلاح شیوه زندگی و نیز آموزش مداوم مباحث تغذیه ای به دانشجویان ضرورت دارد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

سلیمانی زاده، لاله، سلیمانی زاده، فرزانه، جوادی، مصطفی، میری، سکینه، عرب، منصور، و اکبری، نوراله. (1386). مطالعه چاقی و عوامل مرتبط به آن در دانشجویان مراکز دانشگاهی شهر بم 84-83. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، 9(4)، 59-66. SID. https://sid.ir/paper/58255/fa

Vancouver: کپی

سلیمانی زاده لاله، سلیمانی زاده فرزانه، جوادی مصطفی، میری سکینه، عرب منصور، اکبری نوراله. مطالعه چاقی و عوامل مرتبط به آن در دانشجویان مراکز دانشگاهی شهر بم 84-83. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)[Internet]. 1386؛9(4):59-66. Available from: https://sid.ir/paper/58255/fa

IEEE: کپی

لاله سلیمانی زاده، فرزانه سلیمانی زاده، مصطفی جوادی، سکینه میری، منصور عرب، و نوراله اکبری، “مطالعه چاقی و عوامل مرتبط به آن در دانشجویان مراکز دانشگاهی شهر بم 84-83،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، vol. 9، no. 4، pp. 59–66، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/58255/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا