مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,149
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

597
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه سطح سرمی هورمون لپتین در زنان با درجات مختلف چاقی

صفحات

 صفحه شروع 285 | صفحه پایان 292

کلیدواژه

BMIQ3
WHRQ3

چکیده

 مقدمه: لپتین پپتیدی است که قویا با آدیپوزیته بدن ارتباط دارد و شاخص بالقوه ای برای چاقی و مشکلات ناشی از چاقی می باشد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط سطح سرمی لپتین با شاخص های آنتروپومتریک در زنان با درجات مختلف چاقی می باشد.روش ها: این مطالعه توصیفی- تحلیلی روی 106 زن غیر دیابتی با BMI³25 و 38 زن غیر دیابتی با BMI£25 انجام گرفت. سطح سرمی لپتین با روش ایمنواسی و گلوکزخون ناشتا با روش گلوکز اکسیداز اندازه گیری شدند. نمایه توده بدن از تقسیم وزن (کیلوگرم) بر قد (متر مربع) محاسبه گردید.یافته ها: بر اساس نتایج این مطالعه, میانگین غلظت ها ی سرمی لپتین در زنان با وزن طبیعی, اضافه وزن, چاق درجه 1 و چاق درجه 2 به ترتیب 46.60±1.04, 39.30±1.73, 6.88±0.56 و 48.22±3.13 نانوگرم بر میلی لیتر بود. افزایش غلظت سرمی لپتین متناسب با افزایش نمایه توده بدن (BMI) چشمگیر بود. اختلاف غلظت سرمی لپتین در بین تمام گروه ها از نظر آماری معنی دار بود (P<0.001). همبستگی مستقیم معنی داری بین لپتین و نمایه توده بدن با (r=0.736, P<0.001) مشاهده شد. همبستگی معنی داری بین لپتین و سن و لپتین با نسبت دور کمر به دور باسن (WHR) در هیچ کدام از گروه ها مشاهد نشد.نتیجه گیری: یافته ها ی این مطالعه نشان می دهند که غلظت لپتین با افزایش درجه چاقی افزایش می یابد و از بین شاخص های مختلف آنتروپومتریک, قویا با نمایه توده بدن ارتباط دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ضرغامی، نصرت اله، محمدزاده، قربان، ممقانی، فریدون، مهاجری، عباس، و حاجی حسینی، رضا. (1386). مطالعه سطح سرمی هورمون لپتین در زنان با درجات مختلف چاقی. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 6(3 (پیاپی 20))، 285-292. SID. https://sid.ir/paper/54072/fa

    Vancouver: کپی

    ضرغامی نصرت اله، محمدزاده قربان، ممقانی فریدون، مهاجری عباس، حاجی حسینی رضا. مطالعه سطح سرمی هورمون لپتین در زنان با درجات مختلف چاقی. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1386؛6(3 (پیاپی 20)):285-292. Available from: https://sid.ir/paper/54072/fa

    IEEE: کپی

    نصرت اله ضرغامی، قربان محمدزاده، فریدون ممقانی، عباس مهاجری، و رضا حاجی حسینی، “مطالعه سطح سرمی هورمون لپتین در زنان با درجات مختلف چاقی،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 6، no. 3 (پیاپی 20)، pp. 285–292، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/54072/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button