مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,734
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

656
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضد میکروبی عصاره بره موم (Propolis) بر شایعترین میکروارگانیسم های آسیب زای دهان (کاندیدا آلبیکانس، استرپتوکوک موتانس، اکتینوباسیلوس) در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 39

چکیده

 زمینه و هدف: پروپولیس نوعی موم است که خواص ضد میکروبی آن مورد مطالعه قرار گرفته و به اثبات رسیده است. اما ساختمان شیمیایی این ماده طبیعی در مناطق مختلف جهان متفاوت است. هدف از این مطالعه بررسی خواص ضد میکروبی نوع ایرانی این ماده بر میکروارگانیسم های آسیب زای دهان می باشد. روش بررسی: در این مطالعه آزمایشگاهی برای تهیه نمونه های اکتینوباسیلوس, نمونه های میکروبی از پاکت های پریودنتال حقیقی جدا و به سرعت داخل ظروف شیشه ای دردار محیط تراسپورت قرار گرفت و در کمتر از سی دقیقه به آزمایشگاه منتقل شد. برای تهیه نمونه مربوط به استرپتوکوک موتانس و کاندیدا آلبیکانس با استفاده از یک سواب استریل به ترتیب بر روی ضایعه تشخیص بالینی کاندیدوزیس برای کاندیدا و از نواحی پلاک با لثه و سطح اکلوزال دندانها, برای استرپتوکوک موتانس نمونه برداری انجام گرفت. پس از آن نمونه هادر محیط کشت مناسب هر کدام, به روش چاهک کشت داده شد. در هر پلیت شش چاهک ایجاد گردید و داخل دو چاهک در یک طرف محیط کشت داروی کنترل و در دو چاهک دیگر عصاره پروپولیس 30% و در دو چاهک آخر اتانول به عنوان کنترل مثبت ریخته شد. پس از خارج کردن پلیت ها از انکوباتور, در صورتی که عصاره پروپولیس خواص ضد میکروبی داشته باشد هاله عدم رشد قابل رویت بود که با استفاده از کولیس و در نور کافی قطر ها اندازه گرفته و اعداد حاصل را به جدول مربوطه وارد کرده تا برای محاسبات آماری مورد استفاده قرار گیرد. اطلاعات به دست آمده توسط نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون Mann- whitny مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. یافته ها: عصاره پروپولیس 30% اثرات ضد میکروبی قابل توجهی بر میکروارگانیسم های آسیب زای دهان (استرپتوکوک موتانس, کاندیدا آلبیکانس و اکتیوباسیلوس اکتیوسینوم کومیتانس) داشته است. (0.01 >P.V) تاثیر کلرهگزیدین به طور معنی داری از پروپولیس بیشتر بود. (0.01 >P.V) و همچنین قطر هاله عدم رشد پروپولیس برکاندیدا در مقایسه با نیستاتین کمتر بوده است. هرچند نتایج بیانگر این است که نیستاتین به طور معنی داری بهتر از پروپولیس برکاندیدا آلبیکانس اثر می نماید. (0.01 > P.V) نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که عصاره پروپولیس 30% اثرات ضد میکروبی قابل توجهی بر میکروارگانیسم های آسیب زای دهان (استرپتوکوک موتانس, کاندیدا آلبیکانس و اکتیوباسیلوس اکتیوسینوم کومیتانس) داشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهرامی، نغمه، مومن بیت الهی، جلیل، منصوریان، آرش، اسماعیلی، معصومه، امانلو، مسعود، و محمدنیا، عبدالرضا. (1388). بررسی اثر ضد میکروبی عصاره بره موم (Propolis) بر شایعترین میکروارگانیسم‌ های آسیب ‌زای دهان (کاندیدا آلبیکانس, استرپتوکوک موتانس, اکتینوباسیلوس) در شرایط آزمایشگاهی. مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)، 21(1 (مسلسل 70))، 33-39. SID. https://sid.ir/paper/54890/fa

    Vancouver: کپی

    بهرامی نغمه، مومن بیت الهی جلیل، منصوریان آرش، اسماعیلی معصومه، امانلو مسعود، محمدنیا عبدالرضا. بررسی اثر ضد میکروبی عصاره بره موم (Propolis) بر شایعترین میکروارگانیسم‌ های آسیب ‌زای دهان (کاندیدا آلبیکانس, استرپتوکوک موتانس, اکتینوباسیلوس) در شرایط آزمایشگاهی. مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)[Internet]. 1388؛21(1 (مسلسل 70)):33-39. Available from: https://sid.ir/paper/54890/fa

    IEEE: کپی

    نغمه بهرامی، جلیل مومن بیت الهی، آرش منصوریان، معصومه اسماعیلی، مسعود امانلو، و عبدالرضا محمدنیا، “بررسی اثر ضد میکروبی عصاره بره موم (Propolis) بر شایعترین میکروارگانیسم‌ های آسیب ‌زای دهان (کاندیدا آلبیکانس, استرپتوکوک موتانس, اکتینوباسیلوس) در شرایط آزمایشگاهی،” مجله دندانپزشکی (journal of islamic dental association of iran)، vol. 21، no. 1 (مسلسل 70)، pp. 33–39، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/54890/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button