مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

777
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

832
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضد میکروبی عصاره آبی و الکلی کلاله زعفران بر روی میکروب های پاتوژن دهان (استرپتوکوک موتانس، لاکتوباسیل، کاندیدا آلبیکنس)

صفحات

 صفحه شروع 203 | صفحه پایان 212

چکیده

 مقدمه: پوسیدگی دندانی یک بیماری عفونی است که میکروارگانیسم های مختلفی در ایجاد و پیشرفت آن نقش دارند. داروهایی که برای کاهش میکروب ها مورد استفاده قرار می گیرند دارای عوارض جانبی می باشند. بنابراین جستجو برای مواد ضدمیکروبی که حداقل عوارض جانبی را داشته باشند, ضروری است. لذا هدف از این مطالعه بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره آبی و الکلی زعفران بر میکروب های بیماری زا حفره دهان می باشد. مواد و روش ها: تعداد 6 دانش آموز پسر 9 ساله از یک دبستان انتخاب و نمونه برداری از پلاک دندانی, بزاق و عمق پوسیدگی دندانی جهت بررسی سه میکروب استرپتوکوک موتانس, کاندیدا آلبیکانس و لاکتوباسیل انجام شد و نمونه ها به آزمایشگاه ارسال شدند. پس از انجام آزمایش به روش رقیق سازی متوالی و انکوباسیون و با توجه به سختی تشخیص کدورت از 6 نمونه استرپتوکوک موتانس و 6 نمونه لاکتوباسیل و 8 نمونه قارچ کاندیدا آلبیکنس مورد آزمایش, کشت شبانه تهیه گردید و جهت تعیین (Minimal Bactericidal Concentration (MBC بررسی شد. جهت مقایسه اثر آنها از کشت مثبت پنی سیلین و نیستاتین استفاده شد. در این تحقیق برای مقایسه همه گروه ها از آزمون واریانس یک طرفه و برای مقایسه دو به دوی گروه ها از آزمون توکی استفاده گردید. یافته ها: این مطالعه نشان داد که عصاره آبی و الکلی زعفران بر روی سه میکروب اثر مهاری داشته, اگر چه که قدرت آنها در مقایسه با آنتی بیوتیک (پنی سیلین) کمتر بود. مقایسه اثر عصاره الکلی و آبی زعفران و پنی سیلین بر روی استرپتوکوک موتانس تفاوت معنی داری نشان داد که P<0.0001 بود. همچنین مقایسه اثر عصاره الکلی و آبی زعفران و پنی سیلین بر روی لاکتوباسیل تفاوت معنی داری نشان داد و P<0.001 بود. تفاوت معنی داری بین نتیجه اثر عصاره الکلی و آبی زعفران و نیستاتین بر روی کاندیدا آلبیکنس مشاهده شد, و P<0.01 بود.این مطالعه نشان داد که عصاره الکلی زعفران در از بین بردن کاندیدا آلبیکنس و استرپتوکوک موتانس از عصاره آبی موثرتر است (P<0.001). نتیجه گیری: نتایج این مطالعه حاکی ازآن است که زعفران دارای اثر باکتریواستاتیک بر روی استرپتوکوک موتانس و لاکتوباسیل و اثر ضدقارچی بر روی کاندیدا آلبیکنس می باشد. با توجه به منشا گیاهی و در نتیجه عوارض کمتر آن و بومی بودن و مقرون به صرفه تر بودن زعفران شاید بتوان این دارو را به عنوان دهان شویه توصیه نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بارانی کرباسکی، فرزانه، حسین زاده، حسین، فضلی بزاز، بی بی صدیقه، ولایتی پور، هدی، قزوینی، کیارش، و عجمی، بهجت الملوک. (1395). بررسی اثر ضد میکروبی عصاره آبی و الکلی کلاله زعفران بر روی میکروب های پاتوژن دهان (استرپتوکوک موتانس, لاکتوباسیل, کاندیدا آلبیکنس). مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، 40(3)، 203-212. SID. https://sid.ir/paper/73889/fa

    Vancouver: کپی

    بارانی کرباسکی فرزانه، حسین زاده حسین، فضلی بزاز بی بی صدیقه، ولایتی پور هدی، قزوینی کیارش، عجمی بهجت الملوک. بررسی اثر ضد میکروبی عصاره آبی و الکلی کلاله زعفران بر روی میکروب های پاتوژن دهان (استرپتوکوک موتانس, لاکتوباسیل, کاندیدا آلبیکنس). مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد[Internet]. 1395؛40(3):203-212. Available from: https://sid.ir/paper/73889/fa

    IEEE: کپی

    فرزانه بارانی کرباسکی، حسین حسین زاده، بی بی صدیقه فضلی بزاز، هدی ولایتی پور، کیارش قزوینی، و بهجت الملوک عجمی، “بررسی اثر ضد میکروبی عصاره آبی و الکلی کلاله زعفران بر روی میکروب های پاتوژن دهان (استرپتوکوک موتانس, لاکتوباسیل, کاندیدا آلبیکنس)،” مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، vol. 40، no. 3، pp. 203–212، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/73889/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button