مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

723
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

567
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عوامل pH و دما بر روی رشد دو گونه از قارچ Monascus

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 74

چکیده

 Monascus یک قارچ میکروسکوپی با کاربردهای مختلف صنعتی از جمله تولید پیگمان های غذایی و داروی کاهش دهنده کلسترول است. با توجه به اینکه به تازگی در ایران دو گونه از این قارچ بنام های M.purpureus و M.fumeus توسط نگارندگان این مقاله جداسازی و شناسایی گردید, به منظور تعیین شرایط بهینه رشد, اثر دما و pH روی رشد این دو گونه با روش کشت در محیط جامد و اندازه گیری قطر کلنی در چهار دمای مختلف 25, 30, 35 و 40 درجه سانتیگراد و در pHهای 4, 4.5, 5, 5.5 و 6 بررسی گردید. نتایج بدست آمده از اندازه گیری قطر کلنی ها به کمک نرم افزار آماری SPSS تحلیل گردید و دما و pH مناسب برای رشد هر کدام مشخص شد. یافته های این تحقیق نشان می دهد که برای گونه M.purpureus دمای 30 تا 35 درجه سانتیگراد با pHهای 4 تا 5 رشد بهتری را ایجاد نموده و برای گونه M.fumeus دمای 30 تا 35 با pHهای 4 تا 5.5 رشد بیشتری را القا می نمایند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نادری بروجنی، حمداله، نحوی، ایرج، شادزی، شهلا، و اعتمادی فر، زهرا. (1387). تاثیر عوامل pH و دما بر روی رشد دو گونه از قارچ Monascus. مجله پژوهشی علوم پایه دانشگاه اصفهان، 31(2 (ویژه نامه زیست شناسی))، 67-74. SID. https://sid.ir/paper/55902/fa

    Vancouver: کپی

    نادری بروجنی حمداله، نحوی ایرج، شادزی شهلا، اعتمادی فر زهرا. تاثیر عوامل pH و دما بر روی رشد دو گونه از قارچ Monascus. مجله پژوهشی علوم پایه دانشگاه اصفهان[Internet]. 1387؛31(2 (ویژه نامه زیست شناسی)):67-74. Available from: https://sid.ir/paper/55902/fa

    IEEE: کپی

    حمداله نادری بروجنی، ایرج نحوی، شهلا شادزی، و زهرا اعتمادی فر، “تاثیر عوامل pH و دما بر روی رشد دو گونه از قارچ Monascus،” مجله پژوهشی علوم پایه دانشگاه اصفهان، vol. 31، no. 2 (ویژه نامه زیست شناسی)، pp. 67–74، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/55902/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button