مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,068
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

700
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

نیترات و نیتریت منابع آب آشامیدنی مناطق شهری استان گلستان و بروز سرطان های مری و معده

صفحات

 صفحه شروع 281 | صفحه پایان 290

چکیده

 مقدمه: سرطان های مری و معده از سرطان های شایع در دنیا و عامل مهم مرگ و میر می باشند. یکی از عوامل محیطی موثر بر بروز این سرطان ها, میزان نیترات و نیتریت منابع غذایی و آب آشامیدنی است. این مطالعه به منظور تعیین ارتباط این عوامل با سرطان های مری و معده طراحی شد.روش: در این مطالعه اکولوژیک, میزان نیتریت و نیترات منابع آب شهری استان گلستان (84-1383) برای هر شهر به صورت میانگین گزارش شد. تمامی بیماران مبتلا به سرطان های مری و معده ساکن مناطق شهری در طی این مدت وارد مطالعه شدند. تقسیم بندی شهرها به مناطق بروز پایین, متوسط و بالا بر اساس صدک های 33% و 66% برای هر کدام از سرطان ها انجام شد. برای یافتن ارتباط بین میزان نیتریت و نیترات آب آشامیدنی و بروز سرطان های مری ومعده از ضریب همبستگی اسپیرمن و خط برگشت (Regression Line) استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد که میزان نیترات و نیتریت آب آشامیدنی در کلیه مناطق اندازه گیری شده در محدوده استاندارد می باشد. افزایش نیترات آب آشامیدنی با بالا رفتن میزان بروز سرطان مری همبستگی نزدیکی داشت (624/R=0 با p=0.013) اما با افزایش سرطان معده همبستگی دیده نشد. بین سطح نیتریت آب با میزان بروز سرطان های مری و معده همبستگی وجود نداشت.نتیجه گیری: با توجه به نتایج مطالعه, نیترات آب آشامیدنی از عوامل احتمالی دخیل در بروز سرطان مری در این منطقه می باشد؛ اما در سطح اکولوژیک نیتریت بر بروز سرطان مری و معده تاثیری ندارند. پیشنهاد می شود مطالعاتی روی منابع غذایی و آب آشامیدنی شهری و روستایی طراحی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سمنانی، شهریار، عربعلی، علی، کشت کار، عباسعلی، بهنام پور، ناصر، بشارت، سیما، و روشن دل، غلامرضا. (1388). نیترات و نیتریت منابع آب آشامیدنی مناطق شهری استان گلستان و بروز سرطان های مری و معده. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 16(3)، 281-290. SID. https://sid.ir/paper/573/fa

    Vancouver: کپی

    سمنانی شهریار، عربعلی علی، کشت کار عباسعلی، بهنام پور ناصر، بشارت سیما، روشن دل غلامرضا. نیترات و نیتریت منابع آب آشامیدنی مناطق شهری استان گلستان و بروز سرطان های مری و معده. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان[Internet]. 1388؛16(3):281-290. Available from: https://sid.ir/paper/573/fa

    IEEE: کپی

    شهریار سمنانی، علی عربعلی، عباسعلی کشت کار، ناصر بهنام پور، سیما بشارت، و غلامرضا روشن دل، “نیترات و نیتریت منابع آب آشامیدنی مناطق شهری استان گلستان و بروز سرطان های مری و معده،” مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، vol. 16، no. 3، pp. 281–290، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/573/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button