مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,531
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

939
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی آسپرژیلوس و اندازه گیری میزان آفلاتوکسین موجود در پودر ماهی، ذرت و کنجاله سویا

صفحات

 صفحه شروع 95 | صفحه پایان 105

چکیده

 بسیاری از مواد غذایی انسانی و دامی مستعد رشد و تکثیر قارچ می باشند. این قارچ ها, تولید کننده های اصلی آفلاتوکسین ها که گروهی از متابولیت های قارچی بسیار سمی و سرطان زا هستند, می باشند. معمولی ترین آفلاتوکسین ها G1, B2, B1 و G2 هستند که آفلاتوکسین B1 بیشترین سمیت را دارد. عمده ترین نشانه های آفلاتوکسیکوز در پرندگان کاهش رشد, افزایش ضریب تبدیل غذایی, کاهش وزن بدن, کاهش تولید و وزن تخم مرغ و تضعیف سیستم ایمنی پرندگان می باشد. در بررسی حاضر میزان آلودگی به انواع قارچ های آسپرژیلوس و آفلاتوکسین در اقلام عمده تشکیل دهنده جیره پرندگان, کنجاله سویا, ذرت و پودر ماهی اندازه گیری شد. بدین منظور 75 نمونه مواد اولیه خوراک پرندگان شامل 25 نمونه از هر یک از اقلام کنجاله سویا, ذرت و پودر ماهی, از دو کارخانه تولید دان پرندگان اهواز و مرغداری های اطراف اهواز طی یک سال جمع آوری شد و میزان آلودگی آن ها به قارچ آسپرژیلوس و سم آفلاتوکسین اندازه گیری گردید. جداسازی قارچ به روش رقت سازی و سپس کشت قارچ به روش پورپلیت انجام شد. استخراج آفلاتوکسین نیز با استفاده از حلال های متانول 55 درصد و به آفلاتوکسین به ترتیب در کنجاله سویا 96 و 40 درصد, در ذرت 88 و 40 درصد و در پودر ماهی 100 و 60 درصد بود. کنجاله سویای وارداتی, ذرت تولید داخل و پودر ماهی تولید داخل بیشترین میزان آلودگی به قارچ آسپرژیلوس را دارا بودند. بیشترین مقدار آلودگی به سم آفلاتوکسین B1 در پورد ماهی تولید داخل به مقدار 15 میکروگرم در کیلوگرم بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میاحی، منصور، راضی جلالی، محمد، و سلامات، نگین. (1386). جداسازی آسپرژیلوس و اندازه گیری میزان آفلاتوکسین موجود در پودر ماهی, ذرت و کنجاله سویا. مجله علوم دانشگاه شهید چمران، -(17 (قسمت ب))، 95-105. SID. https://sid.ir/paper/58021/fa

    Vancouver: کپی

    میاحی منصور، راضی جلالی محمد، سلامات نگین. جداسازی آسپرژیلوس و اندازه گیری میزان آفلاتوکسین موجود در پودر ماهی, ذرت و کنجاله سویا. مجله علوم دانشگاه شهید چمران[Internet]. 1386؛-(17 (قسمت ب)):95-105. Available from: https://sid.ir/paper/58021/fa

    IEEE: کپی

    منصور میاحی، محمد راضی جلالی، و نگین سلامات، “جداسازی آسپرژیلوس و اندازه گیری میزان آفلاتوکسین موجود در پودر ماهی, ذرت و کنجاله سویا،” مجله علوم دانشگاه شهید چمران، vol. -، no. 17 (قسمت ب)، pp. 95–105، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/58021/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button