مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,530
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

751
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه روش های مختلف استخراج روغن از کبد کوسه ماهی و ماهی کلیکا و مقدار ویتامین های B و A در آنها

صفحات

 صفحه شروع 50 | صفحه پایان 59

چکیده

 زمینه و هدف: روغن ماهی و کبد کوسه ماهی منابع غنی از ویتامینهای A وB میباشند. ویتامین A در شب کوری تقویت سیستم ایمنی, رشد استخوانی و رشد سلول های بدن ضروری بوده و ویتامین D در جذب کلسیم و فسفر دخالت دارد و برای رشد استخوان ها لازم است. روغن ماهی و کبد کوسه ماهی حاوی اسیدهای چرب ضروری ایکوزاپنتانوئیک اسید و دکوزاهگزانوئیک اسید بوده که در کاهش بروز بیماری های قلبی - عروقی تاثیر بسزائی دارد. این پژوهش با هدف بررسی روش های مختلف استخراج و میزان روغن کبد کوسه ماهی و ماهی کیلکا و نیز تعیین مقدار ویتامین های A وD  در آنها, برای استفاده بهینه از منابع زیستی موجود در کشور طراحی گردید.روش مطالعه: روغن از کبد کوسه ماهی و ماهی کیلکا با استفاده از روش های مکانیکی, هضم قلیایی, استخراج با حلال و روش Bligh & Dyer استخراج شد. ویتامین های A وD در روغن حاصله با استفاده از روش های مدون تعیین مقدار گردید.نتایج: نتایج نشان داد از بین روش های انجام شده, بیشترین بازده روغن متعلق به روش Bligh & Dyer  می باشد. (45.3% در نمونه کبد کوسه ماهی و 6.63% در نمونه ماهی کیلکا) و نیز میزان ویتامین های D و A در روش مذکور نسبت به سایر روش های انجام گرفته بالاتر می باشد. این مقدار برای استفاده در مورد ماهی کیلکا به علت میزان کم روغن در آن مناسب نمی باشد.نتیجه گیری: با توجه به یافته های این تحقیق مشخص گردید, روغن کبد کوسه ماهی دارای مقادیر مناسبی از ویتامین های D و A بوده که استخراج آن از کبد کوسه ماهی به منظور استفاده در فرمولاسیون فرآورده های دارویی مورد نظر سودمند می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هنری، سهیلا، معموری، محمود، اکبری، جعفر، حیدری، مهناز، و عنایتی فرد، رضا. (1383). مقایسه روش های مختلف استخراج روغن از کبد کوسه ماهی و ماهی کلیکا و مقدار ویتامین های B و A در آنها. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، 6(2)، 50-59. SID. https://sid.ir/paper/58105/fa

    Vancouver: کپی

    هنری سهیلا، معموری محمود، اکبری جعفر، حیدری مهناز، عنایتی فرد رضا. مقایسه روش های مختلف استخراج روغن از کبد کوسه ماهی و ماهی کلیکا و مقدار ویتامین های B و A در آنها. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)[Internet]. 1383؛6(2):50-59. Available from: https://sid.ir/paper/58105/fa

    IEEE: کپی

    سهیلا هنری، محمود معموری، جعفر اکبری، مهناز حیدری، و رضا عنایتی فرد، “مقایسه روش های مختلف استخراج روغن از کبد کوسه ماهی و ماهی کلیکا و مقدار ویتامین های B و A در آنها،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، vol. 6، no. 2، pp. 50–59، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/58105/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button