مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,659
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

702
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر روغن زیتون بکر بر حجم سکته مغزی، سطح سرآمید، سربروزید و فسفاتیدیل کولین مغز در مدل سکته مغزی موش صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 31

چکیده

 زمینه و هدف: سکته مغزی سومین عامل مرگ و میر در کشورهای صنعتی بعد از بیماری های قلبی - عروقی و سرطان است. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین اثر روغن زیتون بکر بر سطح لیپیدهای مغزی و کاهش حجم سکته مغزی در مدل سکته مغزی موش صحرایی انجام گرفت. روش بررسی: در این مطالعه تجربی از 5 گروه 12 تایی موش صحرایی نر استفاده شد. این گروه ها شامل کنترل, شم و سه گروه آزمایشی بودند که دوزهای 0.25, 0.5 و 0.75 میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن روغن زیتون بکر را به صورت خوراکی از طریق گاواژ به مدت 30 روز دریافت نمودند. دو گروه کنترل و شم آب مقطر دریافت کردند. دو ساعت بعد از آخرین دوز گاواژ شده هر گروه 12 تایی به دو زیر گروه تقسیم شدند.  زیر گروهMCAO (middle cerebral artery occlusion) , به منظور اندازه گیری حجم سکته مغزی و زیر گروه دیگر برای آنالیز لیپیدهای مغزی استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های ANOVA و تست تعقیبی LSD و آزمون ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: پیش تیمار با روغن زیتون بکر خوراکی با دوز 0.5 و 0.75 میلی لیتر بر کیلوگرم در روز باعث افزایش سطح فسفاتیدیل کولین بافت مغز گردید (P<0.05). همچنین روغن زیتون بکر در دوز 0.75 میلی لیتر باعث افزایش سطح سربروزید مغزی شد (P<0.05). روغن زیتون بکر در دوزهای 0.5 و 0.75میلی لیتر سرآمید مغزی را کاهش داد (P<0.05). تغذیه با روغن زیتون بکر سبب کاهش حجم سکته مغزی گردید. بین افزایش سطح فسفاتیدیل کولین مغزی ( P=0.001و r2=0.45), افزایش سربروزید مغزی (P=0.018 و r2=0.28) و همچنین کاهش سرآمید مغزی (P=0.001 و r2=0.62), با کاهش حجم سکته مغزی در گروه های آزمایشی ارتباط معنی داری وجود داشت.نتیجه گیری: روغن زیتون بکر ممکن است با اثر بر سطح لیپیدهای مغزی سبب کاهش حجم سکته مغزی و محافظت عصبی شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ربیعی، زهرا، بیگدلی، محمدرضا، و محققی، فاطمه. (1392). اثر روغن زیتون بکر بر حجم سکته مغزی, سطح سرآمید, سربروزید و فسفاتیدیل کولین مغز در مدل سکته مغزی موش صحرایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، 15(1)، 23-31. SID. https://sid.ir/paper/58384/fa

    Vancouver: کپی

    ربیعی زهرا، بیگدلی محمدرضا، محققی فاطمه. اثر روغن زیتون بکر بر حجم سکته مغزی, سطح سرآمید, سربروزید و فسفاتیدیل کولین مغز در مدل سکته مغزی موش صحرایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)[Internet]. 1392؛15(1):23-31. Available from: https://sid.ir/paper/58384/fa

    IEEE: کپی

    زهرا ربیعی، محمدرضا بیگدلی، و فاطمه محققی، “اثر روغن زیتون بکر بر حجم سکته مغزی, سطح سرآمید, سربروزید و فسفاتیدیل کولین مغز در مدل سکته مغزی موش صحرایی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، vol. 15، no. 1، pp. 23–31، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/58384/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button