مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,148
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

601
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر روغن زیتون بکر خوراکی بر میزان چربی های خون در موش صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 379 | صفحه پایان 385

چکیده

 مقدمه: به علت وابستگی مصرف روغن زیتون و نرخ پایین بیماریهای قلبی - عروقی هدف این مطالعه بررسی اثر روغن زیتون خوراکی بر پروفایل چربی های سرم خون بود.روش ها: موشهای صحرایی نر بالغ مورد آزمایش توسط روغن زیتون بکر, به مدت 30 روز با دوزهای 0.25, 0.5 و 0.75 میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن و موشهای صحرایی گروه شاهد با سالین در همین مدت با روش گاواژ تیمار شدند (n=6). در پایان 30 روز, میزان سطوح کلسترول, تری گلیسیرید, HDL, LDL, VLDL و شاخصهای آتروژنیک در سرم بررسی شد.یافته ها: آنالیز نشان داد که اسید چرب غیر اشباع غالب در روغن زیتون بکر, اولئیک اسید است. سطوح کلسترول, تری گلیسیریدها, HDL و VLDL در دوزهای 0.25, 0.5 و 0.75 میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن از روغن زیتون نسبت به گروه شاهد افزایش معنی دار داشت (P<0.05). سطح LDL در دوزهای مختلف کاهش وابسته به دوز را نشان داد که این کاهش در دوز 0.75 از لحاظ آماری در مقایسه با گروه شاهد معنی دار بود (P<0.05). شاخص LDL/HDL در دوزهای 0.25, 0.5 و 0.75 میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن روغن زیتون در مقابل گروه شاهد به طور معنی دار و به صورت وابسته به دوز کاهش یافت (به ترتیب برابر با 4.27±0.64, 3.85±0.72 و 1.78±0.48 در برابر گروه شاهد 8.55±0.2). روغن زیتون بکر در دوزهای 0.5 و 0.75 شاخص TG/HDL را نسبت به گروه شاهد کاهش داد (به ترتیب 13.21±1.07 و 12.45±0.41 در مقابل 16.51±0.94) (P<0.05).نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که روغن زیتون بکر سبب کاهش شاخصهای آتروژنیک شده که احتمالا به علت غنی بودن این روغن از اولئیک اسید است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بیگدلی، محمدرضا، رسولیان، بهرام، محققی، فاطمه، و زینانلو، علی اصغر. (1388). بررسی اثر روغن زیتون بکر خوراکی بر میزان چربی های خون در موش صحرایی. فیزیولوژی و فارماکولوژی (PHYSIOLOGY AND PHARMACOLOGY)، 13(4)، 379-385. SID. https://sid.ir/paper/75322/fa

    Vancouver: کپی

    بیگدلی محمدرضا، رسولیان بهرام، محققی فاطمه، زینانلو علی اصغر. بررسی اثر روغن زیتون بکر خوراکی بر میزان چربی های خون در موش صحرایی. فیزیولوژی و فارماکولوژی (PHYSIOLOGY AND PHARMACOLOGY)[Internet]. 1388؛13(4):379-385. Available from: https://sid.ir/paper/75322/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا بیگدلی، بهرام رسولیان، فاطمه محققی، و علی اصغر زینانلو، “بررسی اثر روغن زیتون بکر خوراکی بر میزان چربی های خون در موش صحرایی،” فیزیولوژی و فارماکولوژی (PHYSIOLOGY AND PHARMACOLOGY)، vol. 13، no. 4، pp. 379–385، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/75322/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button