مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

915
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

539
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات وزن بدن، توده چربی، ظرفیت هوازی و دریافت انرژی به دنبال حذف یک وعده غذایی در زنان جوان

صفحات

 صفحه شروع 22 | صفحه پایان 27

چکیده

 زمینه و هدف: یکی از روش های معمول کنترل وزن بویژه در بین زنان جوان محدودیت دسترسی غذایی است. این مطالعه با هدف بررسی تغییرات وزن بدن و سایر شاخص های فیزیولوژیک از جمله نمایه توده بدن (BMI), توده چربی(Fat mass)  و ظرفیت هوازی (VO2 max) در زنان جوان به دنبال حذف یک وعده اصلی غذایی روزانه انجام شد. روش بررسی: طی یک مطالعه نیمه تجربی 40 دانشجوی دختر داوطلب به صورت در دسترس از دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی وارد مطالعه شدند. وزن و قد توده چربی, ظرفیت هوازی (VO2 max) و انرژی دریافتی در شروع (شرایط معمولی) و پس از چهار هفته (محدودیت دریافت باحذف یک وعده غذایی) اندازه گیری شد. از نرم افزار تغذیه ای NutritionIII برای آنالیز یادآمد خوراک استفاده شد. نتایج بدست آمده از طریق آزمون t زوج مقایسه گردید. یافته ها: به ترتیب در شروع و چهار هفته بعد میانگین وزن 57.4±8.5 و 57.3±8.4 کیلوگرم, میانگین نمایه توده بدنی 21.9±2.4 و 21.8±2.3 کیلوگرم بر متر مربع, میانگین ضخامت چربی 20.3±5.6 و 19.8±5.2 میلی لیتر و ظرفیت هوازی 52.6±8.0 (VO2 max) و 52.3±8.7 میلی لیتر به کیلوگرم بر دقیقه بود (P>0.05). همچنین میانگین دریافت انرژی در قبل و یک ماه بعد به ترتیب 1973±319 و 1951±443 کیلوکالری در روز بود (>0.05).نتیجه گیری: حذف یک وعده غذایی اصلی روزانه با کم نشدن میزان انرژی دریافتی تاثیری بر کنترل وزن نداشته و به نظر می رسد افراد مورد بررسی با ایجاد تعادل بین دریافت و مصرف انرژی در برابر محدودیت دسترسی به غذا, تطابق فیزیولوژیکی برقرار کرده اند. پایش مستمر دریافت غذا و دریافت انرژی برای کنترل و ثبات وزن بدن ضروری به نظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سالارکیا، ناهید، و امین پور، آزاده. (1388). بررسی تغییرات وزن بدن, توده چربی, ظرفیت هوازی و دریافت انرژی به دنبال حذف یک وعده غذایی در زنان جوان. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، 11(1)، 22-27. SID. https://sid.ir/paper/58449/fa

    Vancouver: کپی

    سالارکیا ناهید، امین پور آزاده. بررسی تغییرات وزن بدن, توده چربی, ظرفیت هوازی و دریافت انرژی به دنبال حذف یک وعده غذایی در زنان جوان. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)[Internet]. 1388؛11(1):22-27. Available from: https://sid.ir/paper/58449/fa

    IEEE: کپی

    ناهید سالارکیا، و آزاده امین پور، “بررسی تغییرات وزن بدن, توده چربی, ظرفیت هوازی و دریافت انرژی به دنبال حذف یک وعده غذایی در زنان جوان،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، vol. 11، no. 1، pp. 22–27، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/58449/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button