مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

991
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

722
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضد پروتواسکولکسی اسانس گیاه تره تیزک به صورت برون تنی

صفحات

 صفحه شروع 395 | صفحه پایان 403

چکیده

 زمینه و هدف: یکی از مهمترین بیماری های انگلی مشترک انسان و دام, هیداتیدوز است که توسط مرحله لاروی اکینوکوکوس گرانولوزوس ایجاد می شود. تحقیقات نشان داده است که متابولیت های ثانویه گیاهان دارویی مانند اسانس ها دارای خواص ضد انگلی می باشند. از آن جایی که برای تره تیزک خصوصیات ضدانگلی عنوان شده است, در مطالعه حاضر اثرات ضد پروتواسکولکسی اسانس گیاه تره تیزک مورد تحقیق قرار گرفته است.روش کار: در این مطالعه تجربی اسانس تره تیزک به روش تقطیر با آب تهیه گردید. کروماتوگرافی گازی- اسپکترومتری جرمی (GC/MS), جهت تعیین ترکیبات اسانس به کار گرفته شد. کبدهای گوسفندی آلوده به کیست هیداتیک از کشتارگاه صنعتی اهواز جمع آوری گردیدند, پس از جمع آوری مایع کیست هیداتیک در شرایط استریل و سانتریفوژ آن ها پروتواسکولکس های کیست هیداتیک جمع آوری گردید. پروتواسکولکس ها تحت غلظت های مختلف اسانس (1, 3, 5, 10 و 15 میلی گرم در میلی لیتر), به مدت 10, 20, 30 و 60 دقیقه قرار داده شدند. میزان زنده ماندن پروتواسکولکس ها توسط رنگ ائوزین 0.1 درصد تعیین گردید.یافته ها: در این مطالعه 19 ترکیب که %95.5 کل اسانس را تشکیل می داد, تشخیص داده شد.(%88.86) a-Thujene , (%2.9) Myrcen و (%1.67) P-cymene اجزای اصلی اسانس تعیین شدند. بر اساس نتایج بدست آمده میزان مرگ و میر پروتواسکولکس ها در غلظت 1, 3 و 5 میلی گرم در میلی لیتر اسانس با گروه کنترل ارتباط معنی داری نداشت, در حالی که اختلاف در کشندگی در غلظت 10 میلی گرم در میلی لیتر اسانس در زمان های 30 و 60 دقیقه معنی دار بود. همچنین غلظت 15 میلی گرم در میلی لیتر اسانس در تمامی زمان های انکوباسیون به شکل معنی داری درصد پروتواسکولکس کشی بالاتری نسبت به گروه کنترل داشت. در مطالعه حاضر بین میزان پروتواسکولکس کشی غلظت های مختلف اسانس و زمان های متفاوت انکوباسیون ارتباط معنی داری وجود داشت, بعبارتی با افزایش غلظت اسانس و زمان انکوباسیون میزان کشندگی هم افزایش می یافت.نتیجه گیری: نتایج تحقیق حاضر حاکی از آن است که اسانس تره تیزک غنی از a-Thujen بوده و دارای قدرت بالای اسکولکس کشی می باشد. این گیاه ممکن است به عنوان عامل طبیعی اسکولکس کش مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهرامی، سمیه، راضی جلالی، محمدحسین، رمضانی، زهرا، پورمهدی بروجنی، مهدی، و طعیمه پور، فریال. (1394). بررسی اثر ضد پروتواسکولکسی اسانس گیاه تره تیزک به صورت برون تنی. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، 15(4)، 395-403. SID. https://sid.ir/paper/59933/fa

    Vancouver: کپی

    بهرامی سمیه، راضی جلالی محمدحسین، رمضانی زهرا، پورمهدی بروجنی مهدی، طعیمه پور فریال. بررسی اثر ضد پروتواسکولکسی اسانس گیاه تره تیزک به صورت برون تنی. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل[Internet]. 1394؛15(4):395-403. Available from: https://sid.ir/paper/59933/fa

    IEEE: کپی

    سمیه بهرامی، محمدحسین راضی جلالی، زهرا رمضانی، مهدی پورمهدی بروجنی، و فریال طعیمه پور، “بررسی اثر ضد پروتواسکولکسی اسانس گیاه تره تیزک به صورت برون تنی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، vol. 15، no. 4، pp. 395–403، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/59933/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا