مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

748
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

162
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر انتروکوک های جدا شده از پنیر محلی بر روی چربی ها و سایتوکاین های سرم در موش

صفحات

 صفحه شروع 319 | صفحه پایان 329

چکیده

 زمینه و هدف: مطالعات نشان داده است که باکتری های پروبیوتیک نقش مفیدی در سلامت جانوران ایفا می کنند. باکتریهای پروبیوتیک می توانند باعث جلوگیری از رشد پاتوژن ها در دستگاه گوارش, بهبود مصرف چربی ها و تقویت سیستم ایمنی شوند. در تحقیق حاضر گونه های انتروکوکوس از نمونه پنیر محلی ایران جداسازی گردیده و فعالیت پروبیوتیکی آنها مانند اثر بر سطح چربی ها, گلوکز و سایتوکاین های (IL-6, IL-10, IL-2) بررسی گردید.روش کار: نمونه پنیر محلی از استان اردبیل تهیه گردید. انتروکوک های موجود در پنیر محلی بواسطه محیط کشت های انتخابی جداسازی گردیده و با استفاده از تست های تخمیر قند شناسایی شدند. اثرات بازدارنگی انتروکوک های جداسازی شده بروش کشت چاهکی بر روی سودوموناس ائروژینوزا و پاتوژن های دستگاه گوارش شامل شیگلا دیسانتری, اشریشیاکلی, سالمونلا تیفی موریوم بررسی گردید. برای مطالعه اثرات پروبیوتیکی انتروکوک های جداسازی شده در جانوران زنده, موش های سوری نژاد NMRI به گروههای مختلف تقسیم شده و به مدت دو هفته دوزهای مختلف انتروکوک های جداسازی شده را در رقت های معادل کدورت های 2 (6x108CFU/mL), 3 (9x108CFU/mL) و 4 (12x108CFU/mL) مک فارلند به حجم 1 میلی لیتر به ازای هر موش بصورت دهانی (گاواژ) دریافت کردند. پس از دو هفته تیمار مداوم سطح کلسترول, تری گلیسیرید,LDL  و HDL به روش طیف سنجی و با استفاده از اسپکتروفتومتر و سطح اینترلوکین های 2, 6 و 10 سرم به روش الیزا اندازه گیری شد.یافته ها: نتایج حاصل از پژوهش حاضر نشان می دهد که تیمار با گونه فاسیوم باعث کاهش سطح کلسترول خون و افزایش سطح اینترلوکین 10 در سرم موش ها می گردد اما اثر معنی داری بر سطح گلوکز, تری گلیسریدها و اینترلوکین های 2 و 6 ندارد (P<0.05) تیمار با گونه فکالیس تغییر معنی داری در سطح, گلوکز و چربی های خون بجود نمی آورد ولی باعث افزایش معنی داری در سطح اینترلوکین های 6 و 10 سرم می شود (P<0.05) نتایج بدست آمده همچنین نشان می دهد که هیچکدام از گونه های مذکور اثر معنی داری بر روی رشد پاتوژن های روده نداشتند.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه بیانگر آن است که تیمار مداوم با گونه فاسیوم باعث کاهش کلسترول سرم در موش ها می شود. همچنین تیمار مداوم با هر دو گونه می تواند با تاثیر برالگوی سایتوکائنی, فعالیت سیستم ایمنی را تغییر دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صولتی، جلال، سبک بار، آذر، وندیوسفی، جلیل، و کلخورانی، نسرین. (1389). تاثیر انتروکوک های جدا شده از پنیر محلی بر روی چربی ها و سایتوکاین های سرم در موش. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، 10(4 (پیاپی 38))، 319-329. SID. https://sid.ir/paper/59970/fa

    Vancouver: کپی

    صولتی جلال، سبک بار آذر، وندیوسفی جلیل، کلخورانی نسرین. تاثیر انتروکوک های جدا شده از پنیر محلی بر روی چربی ها و سایتوکاین های سرم در موش. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل[Internet]. 1389؛10(4 (پیاپی 38)):319-329. Available from: https://sid.ir/paper/59970/fa

    IEEE: کپی

    جلال صولتی، آذر سبک بار، جلیل وندیوسفی، و نسرین کلخورانی، “تاثیر انتروکوک های جدا شده از پنیر محلی بر روی چربی ها و سایتوکاین های سرم در موش،” مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، vol. 10، no. 4 (پیاپی 38)، pp. 319–329، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/59970/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button