مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,971
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,136
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فعالیتهای ضداکسیدانی و میزان ترکیبات فنلی عصاره هیدروالکلی مرزنجوش، کلپوره و آویشن دنائی

صفحات

 صفحه شروع 285 | صفحه پایان 294

چکیده

 مقدمه: گیاهان یکی از منابع مهم ضد اکسیدانها می باشند. ضد اکسیدانهای طبیعی باعث افزایش قدرت ضد اکسیدانهای پلاسما و کاهش ابتلا به بعضی بیماریها مانند سرطان, بیماریهای قلبی و سکته مغزی می شوند. با توجه به سمی بودن و اثرات سوء تغذیه ای ضد اکسیدانهای ساختگی موجود در مواد غذایی, نیاز به ضد اکسیدانهای طبیعی از گیاهان با سمیت کمتر و اثربخشی بیشتر یک ضرورت جدی است.روش کار: در این مطالعه تجربی, پس از خشک کردن ساقه و گلهای گیاهان کلپوره, مرزنجوش و آویشن, عصاره گیری بوسیله اتانول 70 درصد در مدت 48 ساعت به روش ماسرسیون انجام شد. عصاره ها تحت شرایط خلا خشک شدند و سپس فعالیت ضداکسیدان آنها بوسیله پنج روش مختلف شامل: دی فنیل پیکریل هیدرازیل, فعالیت آنتی اکسیدانی معادل ترولکس, فعالیت آنتی اکسیدانی آهن احیا شده, آزمون فسفومولیبدینم و قدرت احیا کنندگی ارزیابی گردید. به علاوه, برای تعیین ترکیبات ضد اکسیدانی, میزان فنل و فلاونوئید تام آنها اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آنالیز واریانس استفاده شد.نتایج: محتوای فنلی نمونه ها در محدوده 97.7-140.3 میلی گرم اسید گالیک بود. مقدار فلاونوئید تام نمونه ها بین 34.6-68 میلی گرم روتین در گرم عصاره بود. مرزنجوش دارای بیشترین مقدار فنل تام و فلاونوئید بود که اختلاف معنی داری بین فنل تام مرزنجوش و آویشن دیده شد .(P<0.05) مرزنجوش دارای بیشترین میزان فعالیت ضد رادیکال آزاد دی فنیل پیکریل هیدرازیل (1906.5) و فعالیت ضد اکسیدانی معادل ترولکس (747) میلی مول ترولکس بود. تفاوت زیادی بین میزان فعالیت آنتی اکسیدانی مرزنجوش و سایر عصاره ها در هر دو آزمون دیده شد (P<0.001).نتیجه گیری: در این مطالعه, عصاره ها دارای خواص آنتی اکسیدانی متفاوتی بودند که عصاره مرزنجوش دارای بیشترین فعالیت ضداکسیدانی بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرزایی، علی، جابری هفشجانی، هاجر، میرزایی، نوشین، و مدنی، عبدالحسین. (1390). بررسی فعالیتهای ضداکسیدانی و میزان ترکیبات فنلی عصاره هیدروالکلی مرزنجوش, کلپوره و آویشن دنائی. مجله پزشکی هرمزگان (MEDICAL JOURNAL OF HORMOZGAN UNIVERSITY)، 15(4)، 285-294. SID. https://sid.ir/paper/60209/fa

    Vancouver: کپی

    میرزایی علی، جابری هفشجانی هاجر، میرزایی نوشین، مدنی عبدالحسین. بررسی فعالیتهای ضداکسیدانی و میزان ترکیبات فنلی عصاره هیدروالکلی مرزنجوش, کلپوره و آویشن دنائی. مجله پزشکی هرمزگان (MEDICAL JOURNAL OF HORMOZGAN UNIVERSITY)[Internet]. 1390؛15(4):285-294. Available from: https://sid.ir/paper/60209/fa

    IEEE: کپی

    علی میرزایی، هاجر جابری هفشجانی، نوشین میرزایی، و عبدالحسین مدنی، “بررسی فعالیتهای ضداکسیدانی و میزان ترکیبات فنلی عصاره هیدروالکلی مرزنجوش, کلپوره و آویشن دنائی،” مجله پزشکی هرمزگان (MEDICAL JOURNAL OF HORMOZGAN UNIVERSITY)، vol. 15، no. 4، pp. 285–294، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/60209/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button