مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

801
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

760
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر پیش تغذیه روغن زیتون بکر بر لیپیدهای مغزی و ادم مغزی در مدل سکته مغزی موش صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 56 | صفحه پایان 64

چکیده

 زمینه و هدف: سکته مغزی سومین عامل مرگ و میر در کشورهای صنعتی بعد از بیماری های قلبی- عروقی و سرطان است. علی رغم سدهای دفاعی زیاد, مغز به استرس اکسیداتیو ناشی از ایسکمی و خون رسانی مجدد آسیب پذیر است. به دلیل ارتباط بین مصرف روغن زیتون بکر و پایین بودن مرگ ومیر ناشی از بیماری های قلبی- عروقی, این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین اثر مصرف روغن زیتون بکر بر سطح لیپیدهای مغزی و کاهش ادم مغزی در مدل سکته مغزی موش طراحی و اجرا شد.روش بررسی: در این مطالعه تجربی, 60 سر موش نر از نژاد ویستار به 5 گروه تقسیم شدند. گروه اول و دوم (کنترل و شم) آب مقطر دریافت نمودند, در حالی که سه گروه تیمار روغن زیتون بکر را به صورت خوراکی از طریق گاواژ به مدت 30 روز دریافت کردند (0.25, 0.5 و 0.75 میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن به ترتیب). دو ساعت بعد از آخرین دوز گاواژ شده, هر گروه اصلی به دو زیر گروه (Middle Cerebral Artery Occlusion) MCAO برای اندازه گیری میزان تشکیل ادم مغزی و زیرگروه دست نخورده برای آنالیز لیپیدهای مغزی تقسیم شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و تست تعقیبی LSD و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: پیش تیمار با روغن زیتون بکر خوراکی باعث افزایش سطح کلسترول و کلسترول استر مغزی در دوزهای 0.5 و 0.75 شد. همچنین روغن زیتون بکر در هر سه دوز باعث افزایش سطح تری گلیسرید مغزی شد. تغذیه با روغن زیتون بکر در دوزهای 0.5 و 0.75 باعث کاهش ادم مغزی در موش ها شد.نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه روغن زیتون بکر می تواند با ایجاد تغییراتی در پروفایل چربی و کاهش ادم مغزی به عنوان یک گزینه ایده آل برای پیش درمان ایسکمی مغزی به شمار آید.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ربیعی، زهرا، بیگدلی، محمدرضا، و اسدی، مجید. (1392). بررسی اثر پیش تغذیه روغن زیتون بکر بر لیپیدهای مغزی و ادم مغزی در مدل سکته مغزی موش صحرایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، 21(86)، 56-64. SID. https://sid.ir/paper/61115/fa

    Vancouver: کپی

    ربیعی زهرا، بیگدلی محمدرضا، اسدی مجید. بررسی اثر پیش تغذیه روغن زیتون بکر بر لیپیدهای مغزی و ادم مغزی در مدل سکته مغزی موش صحرایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)[Internet]. 1392؛21(86):56-64. Available from: https://sid.ir/paper/61115/fa

    IEEE: کپی

    زهرا ربیعی، محمدرضا بیگدلی، و مجید اسدی، “بررسی اثر پیش تغذیه روغن زیتون بکر بر لیپیدهای مغزی و ادم مغزی در مدل سکته مغزی موش صحرایی،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، vol. 21، no. 86، pp. 56–64، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/61115/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button