مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

711
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

509
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر درشت مغذی ها بر پاسخ های قلبی - عروقی متابولیک در افراد دیابتی نوع II

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 15

چکیده

 سابقه و هدف: علی رغم شناخت بعضی از تغییرات متابولیک و همودینامیک ناشی از غذا در افراد سالم, پاسخ های افراد دیابتی نوع II بعد از مصرف غذا و فرآیند هضم, هم چنان در پرده ابهام می باشد.به منظور شناخت تغییرات متابولیک و همودینامیک ناشی از مصرف درشت مغذی ها در افراد دیابتی نوع II تحقیق حاضر در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1380 صورت پذیرفت. مواد و روش ها: تحقیق به روش کارآزمایی بالینی روی 15 فرد دیابتی نوع II انجام و پاسخ های متابولیک شامل انسولین, نوراپی نفرین و قند خون, قبل و تغییرات آن تا 6 مرحله زمانی (15, 30, 60, 90, 120 و 180 دقیقه) بعد از مصرف نشاسته گندم, کازئینات سدیم و روغن زیتون و پاسخ های قلبی - عروقی شامل برون ده قلبی و فشار خون سیستولیک قبل و تغییرات آن تا 5 مرحله زمانی (تا محدوده دو ساعت) بعد از مصرف مواد فوق تعیین شد. نتایج با آزمون های آماری تی زوج و آنالیز واریانس با اندازه گیری های تکراری و تی وابسته مورد قضاوت قرار گرفت. یافته ها: 15 فرد دیابتی نوع 24) زن و 11 مرد) با متوسط سنی 2/5± 9/38 سال و متوسط نمایه توده بدن 6/1±24 کیلوگرم بر متر مربع مورد بررسی قرار گرفتند. پاسخ انسولین در افراد دیابتی بعد از کربوهیدرات و پروتئین افزایش یافت (P<0.05) ولی بعد از دریافت چربی تغییری مشاهده نشد. پاسخ انسولین 3 ساعت بعد از دریافت کربوهیدرات (6± 24 میکرو واحد بر میلی لیتر) بالاتر از میزان ناشتا (7/2±9/12 میکرو واحد بر میلی لیتر) بود (P<0.01). نوراپی نفرین به دنبال دریافت درشت مغذی ها افزایش یافت(P<0.05) . برون ده قلبی صرفا بعد از دریافت پروتئین افزایش نشان داد و از  226±4020میلی لیتر در دقیقه, قبل از مداخله 262 ± 4389 میلی لیتر در دقیقه بعد از مداخله رسید (P<0.005). فشار خون سیستولیک بعد از دریافت هر سه ماده مغذی کاهش یافت و کاهش بعد از مصرف چربی معنی دار بود (P<0.005). نتیجه گیری و توصیه ها: پاسخ های متابولیک و قلبی - عروقی افراد دیابتی نوع 2 تحت تاثیر درشت مغذی های مختلف, متفاوت بود. تحقیقات دیگری با تعداد نمونه بیشتر توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاسب، فاطمه، کیمیاگر، سیدمسعود، سلطانی، محمدحسین، و حسینی، مصطفی. (1382). بررسی اثر درشت مغذی ها بر پاسخ های قلبی - عروقی متابولیک در افراد دیابتی نوع II. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، 11(43)، 9-15. SID. https://sid.ir/paper/61121/fa

    Vancouver: کپی

    کاسب فاطمه، کیمیاگر سیدمسعود، سلطانی محمدحسین، حسینی مصطفی. بررسی اثر درشت مغذی ها بر پاسخ های قلبی - عروقی متابولیک در افراد دیابتی نوع II. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)[Internet]. 1382؛11(43):9-15. Available from: https://sid.ir/paper/61121/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه کاسب، سیدمسعود کیمیاگر، محمدحسین سلطانی، و مصطفی حسینی، “بررسی اثر درشت مغذی ها بر پاسخ های قلبی - عروقی متابولیک در افراد دیابتی نوع II،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، vol. 11، no. 43، pp. 9–15، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/61121/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button