مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,730
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

803
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر عصاره آبی سنجد بر اختلال حافظه ایجاد شده توسط اسکوپولامین در موش های صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 101 | صفحه پایان 111

چکیده

 زمینه و هدف: یکی از مشخصه های بیماری آلزایمر آسیب عملکرد شناختی و حافظه است که علت آن می تواند کاهش فعالیت سیستم کولینرژیکی باشد. اسکوپولامین یک آنتاگونیست گیرنده های موسکارینی است که باعث ایجاد اختلال موقت در حافظه شده و مدلی شبیه بیماری آلزایمر در حیوانات ایجاد می کند. این مطالعه به منظور بررسی اثر عصاره آبی سنجد بر اختلال حافظه ایجاد شده توسط اسکوپولامین طراحی شده است.روش بررسی: مطالعه تجربی حاضر بر روی شش گروه 10 تایی موش صحرایی نر بالغ انجام شد که شامل 4 گروه دریافت کننده اسکوپولامین همراه با عصاره آبی سنجد با دوزهای 50, 100, 200, 400 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن و دو گروه کنترل مثبت و کنترل منفی بودند. گروه ها روزانه و به مدت 4 هفته گاواژ شدند. در پایان میزان یادگیری و حافظه فضایی آن ها با استفاده از روش ماز آبی موریس ارزیابی گردید.یافته ها: مطالعه حاضر نشان داد تزریق اسکوپولامین باعث ایجاد اختلال در یادگیری و حافظه موش صحرایی در آزمون ماز آبی موریس می شود (P<0.0001). تجویز خوراکی عصاره آبی سنجد به صورت وابسته به دوز, اختلال ایجاد شده در یادگیری و حافظه ناشی از اسکوپولامین را در موش بهبود بخشید (P<0.0001)؛ به طوری که اختلاف معنی داری بین گروه های دریافت کننده عصاره با گروه کنترل منفی مشاهده نگردید.نتیجهگیری: عصاره آبی سنجد باعث بهبود روند یادگیری و حافظه فضایی در اختلال ایجاد شده توسط اسکوپولامین موش های صحرایی می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تمتاجی، امیدرضا، تقی زاده، محسن، تخت فیروزه، سیدمهدی، و طلایی، سیدعلیرضا. (1393). بررسی تاثیر عصاره آبی سنجد بر اختلال حافظه ایجاد شده توسط اسکوپولامین در موش های صحرایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، 22(95)، 101-111. SID. https://sid.ir/paper/61212/fa

    Vancouver: کپی

    تمتاجی امیدرضا، تقی زاده محسن، تخت فیروزه سیدمهدی، طلایی سیدعلیرضا. بررسی تاثیر عصاره آبی سنجد بر اختلال حافظه ایجاد شده توسط اسکوپولامین در موش های صحرایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)[Internet]. 1393؛22(95):101-111. Available from: https://sid.ir/paper/61212/fa

    IEEE: کپی

    امیدرضا تمتاجی، محسن تقی زاده، سیدمهدی تخت فیروزه، و سیدعلیرضا طلایی، “بررسی تاثیر عصاره آبی سنجد بر اختلال حافظه ایجاد شده توسط اسکوپولامین در موش های صحرایی،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان (Journal of Advances in Medical and Biomedical Research)، vol. 22، no. 95، pp. 101–111، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/61212/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button